"Kıbrıs'taki vakıf mülkleri onarılacak"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile KKTC Vakıflar Müdürlüğü arasında işbirliği anlaşması imzalanarak Kıbrıs’taki vakıf mülklerinin yeniden onarılacağını kaydetti.

Kıbrıstaki vakıf mülkleri onarılacak
14 Kasım 2014 Cuma 16:32 tarihinde eklendi, 1.012 kez okundu.

KKTC’nin Kuruluş Yıldönümü öncesi bazı temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile bir araya geldi. Kuzey Kıbrıs halkını tekrar kucaklamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Arınç, “31. Yıldönümünde KKTC'nin Cumhuriyet oluşunun sevincini coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.

“MADDİ MANEVİ DESTEK SÜRECEK”

Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına verdiği desteğin sürekli olacağına işaret eden Bülent Arınç, KKTC'nin ekonomik kalkınmasına yapacakları katkının devam edeceğini ifade etti. Bunun sadece mali yardımlardan ibaret olmayacağına vurgu yapan Arınç, yapısal birtakım reformların Kıbrıs'ta bir an evvel hayat geçirilmesi için proje ve programlarını hazırladıklarını kaydetti.

“VAKIF MÜLKLERİ ONARILACAK”

Bütün bunların ötesinde bugün çok hayırlı bir iş yapaklarını belirten Arınç, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızla (KKTC Başbakanı) birlikte bir protokol imzalayacağız. Tüm Kıbrıs aslında vakıf zengini olarak bir ülkedir. Binlerce vakıf var. Bu vakıfların vakfiyeleri var. Hâlâ yaşayan hayratları var. Hayırları var.

Maalesef bir kısmı güneyde kalmış olabilir ama kuzeydekiler bile çok önemli ekonomik varlığa da manevi varlığa da sahipler. Biz Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 12 senede 4 bine yakın vakıf eserini restore ettik. Bunlar sadece camiler, medreseler değil, vakıf olarak bize intikal etmiş ne varsa bunları tekrar ayağa kaldırdık. 3,5 katrilyon civarında bir masrafımızı oldu. 75 bin kişiye istihdam sağladık. Hamdolsun başarılı bir dönem geçirdik..." 


CİHAN