"Kıdem tazminatı Meclis gündemine gelebilir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili uzlaşma sağlanırsa Meclisin gündemine geleceğini, uzlaşma olmazsa gündemden çıkacağını söyledi.

Kıdem tazminatı Meclis gündemine gelebilir
19 Kasım 2013 Salı 21:04 tarihinde eklendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın bütçe görüşmelerinde soruları cevaplayan Çelik, kıdem tazminatıyla ilgili hem işçi hem de işverenlerin yaşadığı birçok sorun bulunduğunu ve bu sorunların gün yüzüne çıkmasından dolayı taraflarla konuyu görüşmeye başladıklarını açıkladı.

"Sosyal taraflarla, üçlü danışma çerçevesinde uzlaşma sağlanamayan konuları biz Meclis'e getirmedik. Bu konuda da son kez bir araya geleceğiz. Burada bir uzlaşma sağlanırsa bu konu Meclis'in gündemine gelecek, eğer sağlanmazsa sizlerin de talebi doğrultusunda gündemden kalkacak." diyen Çelik, taraflar uzlaşma sağlayamazsa hükümet olarak bu konuda ısrarlarının olmayacağını vurguladı.

Diğer yasalarda da ısrarları olmadığını hatırlatan Çelik, "Hep uzlaşmadan yana olduğumuzu belirtmek istiyorum. İşçinin hesabına yatacak olan bir hesaptan bahsediyoruz.

Aylık çalışmanın neticesinde bireysel hesabına, fon hesabına yatacak bir meblağdan bahsediyoruz. işçi için güvence olacak, işveren için de 15 yıl sonra karşılaşacağı kıdem tazminatı ödeme zorlukları neticesinde bazı iş yerlerinde meydana gelen bazı işlemlerden işçi mağduriyetini dikkate aldığınızda, ondan işçiyi uzak tutmak için ortaya koyduğumuz bir çıkış yoludur."


CİHAN