Kıdem tazminatı ne olacak ?

Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili, "Sistemdeki sorunların çözümü için taraflarla istişare içinde gerekli mevzuat düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Kıdem tazminatı ne olacak ?
28 Ocak 2015 Çarşamba 16:01 tarihinde eklendi.
Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili, "Sistemdeki sorunların çözümü için taraflarla istişare içinde gerekli mevzuat düzenlemeleri yapacağız" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas'ta düzenlediği basın toplantısında Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Öncelikli Dönüşüm Programı'nı açıkladı. Kıdem tazminatı ile ilgili olarak Davutoğlu, "Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla ilgili sosyal taraflarla istişare içinde gerekli mevzuat düzenlemeleri yapacağız. Bununla ilgili etkin ve herkesle istişare içinde bir politika gerçekleştireceğiz. İşçi ve işverenlerin karşılıklı çıkarların çatıştığı bir alan olmaktan kıdem tazminatını çıkarıp, işverenlerimizin yükünü hafifleten ama işçilerimizin de en yaygın şekilde bundan istifade etmesini ve bir anlamda gelecek garantisi gibi gördükleri hususlarda bu imkandan istifade etmelerini devam ettirecek arayış içindeyiz" dedi.
Davutoğlu, "İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarını esnetmek ve yararlanma sürelerini artırmak için mevzuat çalışmaları yapacağız. Mevcut esnek çalışma sistemlerini daha güvenceli hale getirecek, yeni esnek çalışma sistemlerini içeren mevzuat çalışması yapacağız" dedi.
 
KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİ
 
Davutoğlu, "Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla ilgili sosyal taraflarla istişare içinde gerekli mevzuat düzenlemeleri yapacağız. Bununla ilgili etkin ve herkesle istişare içinde bir politika gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 
"KADINLARIN İSTİHDAM ORANLARINI HER YIL ORTALAMA 1 PUAN ARTIRMAYI PLANLIYORUZ "
 
İş Gücü Piyasasının Etkinleştirilmesi Programı ile ilgili olarak Davutoğlu, "Program döneminin sonunda, yani 2018 sonunda, kadınların iş gücüne katılımı ve istihdam oranlarını her yıl ortalama 1 puan artırmayı, esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştırmayı ve istihdam teşviklerinin etkinliğini artırmayı planlıyoruz" dedi.

DHA