Kiev, seçime gidiyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev, sakin bir atmosferde cumhurbaşkanlığı ve Kiev Belediye başkanlığı seçimlerine gidiyor

Kiev, seçime gidiyor
23 Mayıs 2014 Cuma 20:53 tarihinde eklendi.

Kiev’in merkezindeki barikatlarda eski günlerde yaşanan hareketlilikten eser yok. Yaklaşık 6 aydır barikatlarda yaşayan sağ görüşlü eylemciler, polisin ayrılmasından sonra adrenalinin bittiğini ifade ediyor.

Beş aydır barikatlarda yaşayan gönüllülerinden Olga Menjeres, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada genel seçimlere kadar barikatlardan ayrılmayacaklarını söyledi.

Olga Menjeres, "Seçimlerde oluşabilecek muhtemel provokasyonlara ve hücuma hazırız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri akabinde genel seçimlerde yapılana kadar barikatlardan ayrılmayacağız." dedi.

Ukrayna’nın liman şehri Odesa’dan gelen İgor Orlov ise "Ümit ederim ki yeni gelecek cumhurbaşkanı eskisinden daha iyi olacaktır. Cumhurbaşkanının nasıl çalıştığı ilk 100 günde belli olur. Ben Odesa’dan geliyorum biliyorsunuz İstanbul’a yakın. Yeni gelen cumhurbaşkanınında halkı birileştirmesini televizyonlarda gösterilen Ukrayna tek devlet şiarını hayata geçirmesini bekliyorun." diye konuştu.

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek için ülkeye 2 binden fazla gözlemci geldi.

Ukrayna'da 25 Mayıs’ta yapılacak erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere birçok uluslara arası teşkilat gözlemci gönderdi.

Öte yandan Merkez Seçim Komisyonu, 17 Mayıs’ta yurt dışındaki seçim bölgeleri ve seçim komisyonlarına oy pusulalarını göndermişti. Yurt dışında bulunan 114 seçim bölgesine toplam 442 bin 436 oy pusulası teslim edildi.


CİHAN