Kiğılı'dan istifa açıklaması

Süper Lig'i ikinci bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın şok istifası gündeme bomba gibi düştü

Kiğılıdan istifa açıklaması
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:15 tarihinde eklendi.

Süper Lig'i ikinci bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın şok istifası gündeme bomba gibi düştü. Kocaman ile yöneticiler Ali Yıldırım ve Abdullah Kiğılı'nın istifa ettiği ileri sürülmüştü. Hatta Habertürk televizyonunun duyurduğu istifa haberlerinin yanı sıra, Başkan Aziz Yıldırım'ın ise ''Ne istifası ben onları kovdum." dediği belirtilmişti.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman depremini Cihan'a açıklayan Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kiğılı, Kocaman'ın istifasını doğrularken kararı da yönetim kurulunun vereceğini söyledi. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın görevinden istifasının tek taraflı alınmış bir karar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Duyduğumda ben de şok oldu. Bu kararı gerektirecek bir tatsızlık ya da bir tartışma olmadı. Aykut Kocaman'ın kendi başına aldığı şahsi bir karar. İstifa mektubu henüz elimize ulaşmadı. Gerekçesini de bu yüzden bilmiyorum. Akşam saatlerinde yapacağımız yönetim kurulu toplantısında istifa mektubu elimize ulaşırsa yönetim olarak değerlendireceğiz ve tek taraflı alınan bu istifa kararını kabul edeceğiz."

Bu arada Abdullah Kiğılı, kendisinin istifasıyla ilgili bir durumun olup olmadığıyla ilgili soruya ise "Baştan ayağa kocaman bir yalan. Benim istifam söz konusu değil. Görevimin başındayım." diye cevap verdi.

Abdullah Kiğılı, yeni teknik adam arayışlarıyla ilgili çalışmanın olup olmayacağının ise yapılacak yönetim kurulu toplantısı ve Aykut Kocaman'ın istifasının kabulünün ardından açıklanacağını söyledi.


CİHAN