Kiler borsaya GYO ile girdi

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem görmeye başladı.

Kiler borsaya GYO ile girdi
20 Nisan 2011 Çarşamba 12:32 tarihinde eklendi, 1.414 kez okundu.

 

Halka arz edilen 30 milyon 187 bin 500 lira nominal değerli, B grubu hamiline yazılı paylar, 1 lira nominal değerli beher pay için 6,10 lira baz fiyat ve "KLGYO" koduyla, bugünden itibaren Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başladı.
 
Kiler GYO hisselerinin ilk işlem gününe yönelik olarak İMKB'de düzenlenen gong törenine Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, Kiler Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Kacar, Kiler GYO Genel Müdürü Hakan Eren, İMKB Başkan Yardımcısı Emin Ali Gündez katıldı.
 
Nahit Kiler, Kiler GYO'nun halka arzına gösterilen ilginin şirkete ve markaya inancın göstergesi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Özellikle bireysel ve küçük yatırımcıların halka arza katılmasını arzu ediyorduk. Bireysel yatırımcıdan gelen yoğun ilgi bizim doğru bir yolda ilerlediğimizi bir kez daha gösterdi. Ayrıca yabancı yatırımcıların şirketimize gösterdiği ilgi de göğsümüzü kabarttı. Halka arzdan gelen kaynak ile yatırımlarımıza devam edeceğiz."
 
23 bin 879 yurtiçi bireysel yatırımcıdan, Kiler GYO'nun halka arzında satışa sunulan 26 milyon 250 bin adet hisseye karşılık 312 milyon 318 bin 5 adet ve 1,9 milyar lira tutarında talep toplandığını açıklayan Kiler, halka arzda satışa sunulan sözkonusu hisselere gelen yoğun talep nedeniyle ek satışa konu 3 milyon 937 bin 500 adetlik hissenin satışıyla, 30 milyon 187 bin 500 adet hisse satıldığını ve ek satışın tamamının, yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildiğini kaydetti.
 
Kiler, halka arzda bireysel yatırımcılardan 13,3 kat, yabancılardan 7 kat ve yurtiçi kurumsal yatırımcılardan 4,6 kat talep toplandığını, yüksek talep nedeniyle yurtiçi bireysel yatırımcıların taleplerinin yüzde 7,5 oranında karşılanabildiğini anlattı.
 
Yurtdışında yerleşik 48 kurumsal yatırımcıya ek satışla birlikte 10 milyon 500 bin adet hisse satıldığını belirten Kiler, bu şekilde yüzde 25 oranında tahsisat yapılan yurtdışı yatırımcıların payının yüzde 35'e yükseldiğini ifade etti.