Kılıçdaroğlu: Bakan Günay ne yapacak?

Kültür Bakanı Günay'ın 'Başbakan heykele ucube demedi' açıklamasının ardından Erdoğan'ın 'Heykele ucube dedim, yıkılmalı' sözlerini CHP lideri, "Benim merak ettiğim Kültür ve Turizm Bakanı ne yapacak?'' şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu: Bakan Günay ne yapacak?
13 Ocak 2011 Perşembe 13:12 tarihinde eklendi.

 

Sakarya gezisi öncesinde Genel Merkez'den çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdi.
 
Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kamuda türban bir haktır. Dolayısıyla vatandaşlara bireysel başvuru hakkınızı kullanın' yönünde bir çağrısı oldu. Bu 'kamuda türbana yol açılıyor' şeklinde yorumlandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
 
"Anayasa Mahkemesi'nin kararları var. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına hepimizin uyması gerekiyor. Üstelik bunlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) de gitti. AİHM'in de bu yönde verdiği kararlar var. Bir Başbakan, hukukun üstünlüğüne inanıyorsa, hukukun gereğini her kişinin yapması gerektiğini hatırlatması lazım. Hukuka aykırı düşünceleri ileri sürmek doğru değil."
 
İçki satışına getirilen sınırlamaların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gençleri kötü alışkanlıklardan, içkiden uzak tutmak güzel bir şey. Bu, bütün dünyada sınırlandırılıyor. Ama bunlar hayatı sınırlandırmaya yönelik çabalara dönüşürse bu doğru değil" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Kars'daki "İnsanlık Heykeli"ne ilişkin bir soruya ise "Benim düşüncelerim belli. Benim merak ettiğim Kültür ve Turizm Bakanı ne yapacak?" karşılığını verdi.
 
NAZLI ILICAK'IN YAZISINI OKURSANIZ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Nebil İlseven hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı olduğu dönemde soruşturma açılması yönünde CHP tarafından bir önerge verildiği ve önergede kendisinin de imzasının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Evet benim de imzam vardı. Soruşturuldu. Soruşturulacak hiçbir şeyin olmadığı saptandı. Dolayısıyla bugün Sayın Nazlı Ilıcak'ın yazısını okursanız, bütün ayrıntılar orada var" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, tahliye olan Hizbullahçıların imza vermeye gitmemesini ise "İçişleri Bakanı herhalde gereğini yapacaktır. Eğer Türkiye hukuk devleti ise hukuk devleti sadece belli kişiler için geçerli olan birilerine ayrıcalık sağlayan bir devlet değildir. İmza vermeye gitmemişlerse bunun gereğini hükümetin yapması gerekir. Yürütme organının görevi ne? Görevi, hukuka aykırı uygulamaları kontrol etmek, denetlemektir" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun gezisine, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran ve İzzet Çetin de katılıyor.