Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na sahip çıktı :''4 Mayıs Saray darbesi''

Davutoğlu'nun Ak Parti Olağanüstü Genel Kurulu'nda aday olmayacağını açıklamasının ardından gazetecilerin karşına geçen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bunun Saray tarafından yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğluna sahip çıktı :4 Mayıs Saray darbesi
05 Mayıs 2016 Perşembe 15:45 tarihinde eklendi, 1.509 kez okundu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin olağanüstü kongreye götürme kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'na hakkını helal edien Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü" dedi
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: 
 
"Helallik boynumuzun borcudur, tüm haklarımızı helal ediyoruz. Başarılarını anlattı ama başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığı da ifade etti. Kendi tercihi değilse, hangi gerekçeyle başbakanlıktan ayrıldı? Bu sorunun yanıtı 17 Aralık 2012, dönemin başbakanı güçler ayırlığı ilkesini ihlal etti. 'Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır' dedi. Bu söylemler bir dikta yönetiminin ayak sesleri. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görülme ile darbe gerçekleşti. Bunun adı 4 Mayıs Saray darbesidir. 4 Mayıs saray darbesi, 28 Şubat'ı da aşan bir niteliğe sahiptir. 4 Mayıs saray darbesi ile Sayın Davutoğlu başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbe 'yol arkadaşım' dediği bir kişi tarafından gerçekleşmiştir. 
 
 YENİ BAŞBAKAN KİM OLACAK?
 
Sayın Davutoğlu başbakan olarak iki kere seçimlere girdi. Parlamenter demokratik sistem içinde Sayın Davutoğlu başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Meşruyeti yargılanmamıştır. Kendisinin de sıklıkla vurguladığı milli irade getirmiştir. Sayın Davutoğlu 23 milyonun iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmıştır. O bir kişi 4 Mayıs'ta saray darbesini gerçekleştiren kişidir. Ülkesinin demokrasisini değil, dikta rejimini isteyen kişidir. Sayın Davutoğlu, dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Sayın Davutoğlu'nun 4 Mayıs saray darbesine direnmesi gerekirdi. Sayın Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü.
 
 
TELEFONLA ARADI
 
Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde Daxutoğlu'nu telefonla aratarak kısa bir görüşme yaptı.