Kılıçdaroğlu isyan etti: ''Vallahi bıktım''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Vallahi dedikodudan bıktım" dedi.

Kılıçdaroğlu isyan etti: Vallahi bıktım
07 Temmuz 2015 Salı 15:08 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Vallahi dedikodudan bıktım" dedi.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Mesele bitmiştir. Eski hastalıklardan kurtulmamız lazım. Vallahi dedikodudan bıktım. 
 
CUMHURBAŞKANI KİME GÖREV VERECEK BİLMİYORUM
 
Bakın biz ilkelerimizi hazırladık, kamuoyuna duyurduk. Siz de ilkelerinizi açıklayın. Oturalım konuşalım. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Bir dayatma kültürümüz de yok. Ama eğer kanayan bir yara varsa, bu yaranın mutlaka onarılması gerekiyorsa bunun üzerinde de durulması lazım. Taşeron işçi kanayan bir yara değil mi? Asgari ücrete ömür boyu mahkum edilen sistem değil midir? Evet budur. Bunun adı çağdaş kölelik midir, evet budur.
 
Sayın Cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum, bakalım onlar ne düşünüyorlar öğrenmiş olacağız.
 
DOĞAL BİR GECİKME DEĞİL
 
Gecikme doğal bir gecikme değil, sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Parlamento tatilde olduğu için, milletvekillerimiz geldiler yeminlerini ettiler. Meclis Başkanı seçildi, Başkanlık Divanı'nın oluşması için CHP üstüne düşeni yaptı. Diğer üç partinin de yapması gerekiyor. Arkasından Cumhurbaşkanı'nın ivedilikle bu görevi vermesi gerekiyor.
 
SEÇİME GİDİLECEKSE UZUN UZUN BEKLEMENİN MANASI YOK
 
Eğer seçime gidilecekse, uzun uzun beklemenin de manası yoktur. Koalisyon kurulmazsa hızla seçime gidilir.
 
TARTIŞMAYI VATANDAŞIN TAKDİRİNE BIRAKMAMIZ LAZIM
 
Geçici hükümet sağlıklı kararlar alamaz. Suriye’de, Ortadoğu’da, AB’de sorunumuz var. Yunanistan’da olaylar var, sorunumuz var. Hem içerde hem dışarda devasa sorunumuz var. Vatandaştan şunu istiyorum, bu sorunları kim biriktirdi, kim bu hale getirdi?
 
Her sorun çözülür, neyle çözülür akılla mantıkla çözülür. Devlet ön yargıyla kinle yönetilmez. Devlet akılla mantıkla yönetilir. Biz aklın, mantığın egemen olmasını istiyoruz. Samimiyiz, dürüstüz, sözümüzün arkasındayız, durmaya da devam edeceğiz. Seçimse sandık gene konur, vatandaşın tercihi başımızın üstünedir. Ama aslolan bir an önce hükümeti kurmak. Eski kavgalar, Meclis Başkanı, şu şunu söyledi, bu bunu söyledi. Bunlar bitti artık, Meclis Başkanı seçildi. Tartışmayı vatandaşın takdirine bırakmamız lazım. Biz geleceğe bakacağız, geleceğe. Hedefimiz gelecek olmalı. Daha güzel bir Türkiye olmalı.
 
İşsizlik 6 milyon 500 bin kişiyi aştı işsiz sayısı. 17 milyon yoksulumuz var. Türkiye’nin önüne çözüm yolları koymamız lazım. Sorun üreten bir parti değiliz biz. Sorun üretmek istemiyoruz.  
 
 
Hürriyet