Kılıçdaroğlu neden 'Van Denizi' dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun neden 'Van Denizi' dediğini açıkladı

Kılıçdaroğlu neden Van Denizi dedi?
21 Şubat 2011 Pazartesi 13:15 tarihinde eklendi, 1.325 kez okundu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Tüm Vanlıların Van Gölü'ne 'deniz' demesi gibi, Şivan Perver'in 'Behra Vane' türküsü gibi Sayın Genel Başkanımız da 'Van Gölü' değil 'Van Denizi' demektedir" dedi.
 
Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, "CHP'nin halka açılmasından, bölge toplantıları yaparak sorunları yüz yüze dinlemesinden rahatsız olanların yalan haberler üreterek partinin yükselişini gözlerden gizlemeye, fitne fesat yaratarak dikkatleri başka yana çekmeye çalıştığını" iddia etti.
 
'YALAN HABER ÜRETİM MERKEZİ'
 
Tekin, şunları kaydetti: "Van'da yaptığımız toplantıda Sayın Şükrü Elekdağ'ın görüşme ve tartışmalara tepki duyarak salonu terk ettiği öne sürülmektedir. Bu da yalan haber üretim merkezlerinin bugüne kadar dezenformasyon amaçlı olarak piyasaya sunduğu yalan haberlerden biridir. Sayın Şükrü Elekdağ dahil katılımcılar, her oturumu büyük bir dikkat ve özenle izlemiş ve görüşlerini açıklamışlardır."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da eleştirdiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında Van Gölüne 'Van Denizi' demiş olmasına açıklık getirilen açıklamada, şunlara yer verildi:
 
'BU, HALKIN DİLİDİR'
"Biz kapalı kapılar ardında ne söylüyorsak halk içinde de onu söylüyoruz. Örneğin tüm Vanlıların Van Gölüne 'deniz' demesi gibi, Şivan Perver'in 'Behra Vane' türküsü gibi Sayın Genel Başkanımız da 'Van Gölü' değil 'Van Denizi' demektedir. Bu, halkın dilidir. Şivan Perver'in koluna girmek, halkı kandırmak için onunla görüntü vermek, halkın dilini konuşmayanların her zaman ki iki yüzlülüğünü yansıtmaktadır. Biz halkın dilini de konuşur, halkın türküsünü de söyleriz.
 
İktidar yürüyüşünü sürdüren partimiz hem halkın dilini konuşacak hem halkın sorunlarını çözecek hem halkın türkülerini söyleyecek ama mutlaka her Vanlının tanıklık edebileceği şekilde aşırı zenginlerle, başta Çelik Ailesi olmak üzere benzerlerinin çarıktan rugana geçişinin hesabını soracaktır.
 
CHP yaptığı her toplantıda halkımıza vurgunculardan, soygunculardan kestiği hortumları ve bu hortumlarla yandaşlara taşınan kazancı halkın hizmetine sunacak ve başta Aile Sigortası olmak üzere hazırladığı yeni projelerle sosyal devleti gerçekleştirecektir."