Kılıçdaroğlu'na darbeci dedi meclis karıştı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Davutoğlu'nun Mısır bizim kadim dostumuz ama darbecilerle problemimiz var, sizlerle de var. Siz de darbecisiniz" sözleri Meclis'te tansiyonu yükseltti.

Kılıçdaroğluna darbeci dedi meclis karıştı!
10 Aralık 2014 Çarşamba 19:39 tarihinde eklendi.
TBMM Genel Kurulu'nda 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı.
 
Görüşmelerde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:
 
"İnsan ırkını korumak üzere dünyanın her tarafında vermekte olduğumuz mücadeleyei şmidye olduğu gibi devam ettireceğiz.
 
Hızlı bir tarih akışından geçiyoruz. Keşke Kılıçdaroğlu bizlere vizyon çizebileseydi. Ben Cumhuriyet'in başlamasıyla çizilen aydınlık bir tablo çizeceğim.
 
İlk defa kürsel bir kriz 1929'da yaşandı. Şimdi biz 19. yüzyıldan 20. yüzyıla geçerken birbirine kenetlenmiş bir millete sahiptik. Omuz omuz verdik, verirken de milletine diline bakmadık.
 
Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı, Selçuklu gibi medeniyetlerin parçasıdır. Ne oldu da biz bu emanetin son temsilcisi olan devleti kaybettik.
 
'IMF ÖNÜNDE CEKET İLİKLENİRDİ'
Yüzyıl sonrasına gidelim. 2001'de öncesi Türkiye'ye bakalım. Başörtülü kızlar kapıda bekliyorlardır. Kürt vatandaşlarımız dillerinii konuşamıyordu. Vesait açık bir şekilde ortadaydı. Demokrasi bu haldeydi. IMF'den gelenlerin önünde ceket iliklenirdi.
 
2001'de öyle bir ekonomimiz vardır ki Bakanlar'ın ithal geldiği bir dönem yaşadık. Aynen yüzyıl önceki gibi, 11 Eylül ve 2008 krizleriyle girdik 20. yüzyıla. 90'lı yıllarda gelişen dünya ekonomi karşısında daralan Türkiye ekonomisini genişletti. Siyaset üzerindeki bütün vesaitleri kaldırdık kaldırmaya kararlıyız. Bir daha gücünü milletten alan milli iradenin yerine kimse bir güç koyamayacak. Ekonomimizi dünya ekonomisiyle yarışır hale getireceğiz.
 
'NİFAK SOKMAYACAĞIZ'
Bu topraklarda yüz sene önce Çanakkale'de omuz omuza çarpışan o ecdadın torunları arasına nifak sokmayağız. Bir taraftan da bize bu vatanı emanet eden değerli ecdadımızın kabirlerini ziyaret ettim. Doğu ile batının ayrılmasına izin vermedik, hiçbir zaman da vermeyeceğiz. Mücadelemiz milleti bir sevda yolculuğuna çıkarmadır.
 
Muhalefete çağrıda bulunuyorum, herkesi mahallesinden çıkmasına davet ediyorum. Türk ve Kürt kardeşlerime, Zaza kardeşlerime sesleniyorum. Van ile Kars'ı kimse ayıramaz. Bahçeli, hamasi politikalarla olmaz, sahaya ineceksin.
 
'EL ÖPTÜRMEYİZ'
AK Parti demek milletin partisi demek. Gerekirse yaşına hürmeten el öperiz ama kimseye el öptürmeyiz.
 
MHP 47 ilde, CHP 33 ilden milletvekili çıkaramadı. Alın haritayı, ne olur, bize her yerde konuşabilen muhalefet lazım. MHP ve CHP bazı kentlerde yüzde 10'un altında yer alıyor. 12 yıl önce OHAL altında yaşıyordu memleket. Şimdi hepsini kaldırdık.
 
Biz bir sömürgeci devlet olmadığımız için elimizde birikmiş sermaye de yoktu. Biz insanımızdaki cevheri hareket geçirdik. Ekonominin temeli siyasi istikrardır.
 
'HER SENE BÜYÜYORUZ'
Bütün dünyanın takdirle izlediği Marmaray'ı açtık, Avrupa'yı Anadolu'ya bağladık. Atak helikopterini yaptık, ilk defa savunma sanayini bu güçlü hale biz getirdik. Uçağımız, tankımız yapıyoruz. Dünya'da en çok turist alan 6.ülke konumuna geldik. 11 yılda 3 milyar 250 milyon fidan diktik.
 
Küresel kriizn olduğu bir dönemde, her sene büyüyoruz ama idrak etmeleri mümkün olmuyor. Bakın şimdi, sayın Kılıçdaroğlu geçenlerde "Bana dört yıl verin sonrasını istemiyorum" diyor. Hazinemiizn dolu, reservimizin dolu olduğunu biliyor, 4 yıllığına gelecek, harcayacak, sonra gidecek. 1991'de SGK kar yapıyordu, 1995'te 1 kat trilyon küsur zarar yaptı SGK. Biz, OECD ülkeleri içinde gelir dağılımını en hızlı düzelten ülkeyiz.
 
'YOLSUZLUKLARI ENGELLEDİK'
12 yıl başarılara imza atmış sayın Cumhurbaşkanımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum. Eğer yolsuzluk sizin dönemdeki gibi olsaydı biz bu başarıları yakalayamazdık. Yolsuzlukları engelleyerek bu ülkeyi bu hale getirdik.
 
Sadece eğitim ve sağlığa ayırdığımız bütçe, 2002'deki bütçeden daha fazla. Dünya değişiyor, ekonomik krizden çıktık. G20'de ekonomik reform paketini sadece iki ülke sundu, biz ve Meksika.
 
Her yerde Ar-Ge çalışmalarını teşvik ediyoruz ve bunu sürdüreceğiz. Yüz sene önce bizi komşu halklardan kopardılar. Biz dış politikamızı komşu halklarla bütünleşme üzerine kurduk.
 
'MISIR KADİM DOSTUMUZ'
O bahsettiğiniz küçük Suriyeli kıza gönderen Esad ile sorunumuz var. Hani diyorlar ya komşularla sıkıntılar var. Tüm dünya liderlerini ağırlıyor, anlaşmalar imzalıyoruz.
 
Mısır bizim kadim dostumuz ama darbecilerle problemimiz var, sizlerle de var. Siz de darbecisiniz."
 
Davutoğlu'nun "Siz de darbecisiniz" sözleri üzerine sinirlenen muhalefet milletvekilleri ayağa kalkarak Başbakan'ın konuşmalarına itiraz etti.
 
Bunun üzerine Davutoğlu, sözlerine açıklık getirilmesi istenince şu ifadeleri kullandı:
 
"Siz bizi Mıısr halkı ile düşman gösterdiniz. Sizin yaarnız varsa kendi bileceğiniz iş. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na hakaret edeceksiniz, en ufak bir eleştiride sinirleneceksiniz. Siz bunlara alındınız. Kastettiğim çok açıktır, biz Mısır halkıyla beraberiz darbecilere karşoıyız. Siz de darbenin olduğu dönemde Mısır'da darbe yapanlara heyet gönderdiniz. Bizim siyasetimizin temeli ahlak ve erdem olacaktır.
 
'ADAY OLMAYACAĞIM DEYİP ADAY OLDU'
Bizim çocuklarımız haksız yere istihdam ediliyor diyorsunuz? Kılıçdaroğlu 14 yaşındaki çocuğunu sigortalı göstermek için çocuğunu işi sokup çıkartıyor. Kızınız 19 yaşındaki kızınız sadece sigortalı gösterilmek için kısa süreliğine işe sokulup çıkartılıyor. Sizin hakkınızda teftiş kurulunun raporu var. Bunu size göndereceğim. Anonim olarak hükümeti suçlayamazsınız.
 
Birkaç gün önce din dersi bağlamında Ortaçağ karanlığı dedi. Ortaçağ dediğiniz dönem Ebu Zer'in, 12 İmam'ın dönemidir. Kılıçdaroğlu benimle Cumhurbaşkanımız ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bizi de kendi parti ilişkileri gibi sanıyor. Baykal'ı ziyaret ettiniz. Aday olmayacağım dediniz, iki gün sonra aday oldunuz. Yenilgiyi hazmedemediniz. Soru soran cevabını alır.
 
Şimdi diyor ki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bir açıklama yapmadınız diyor. Konuyla ilgili uzun bir açıklama yaptık. Sanırım gözünden kaçtı, olayları takip edemiyor."