Kılıçdaroğlu'na hükümet engeli!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, demokratik özerklik ve iki dilli hayatla ilgili açıklamalar yaptığı konuşmasında, yılbaşına girmeyi düşündüğü Karadon’dan vazgeçtiğini de açıkladı.

Kılıçdaroğluna hükümet engeli!
29 Aralık 2010 Çarşamba 20:31 tarihinde eklendi.

 

Demokratik özerklik ve İki dilli hayat tartışmaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Diyarbakır gezisi, yolsuzluk dosyaları ve yeni yıla nerede gireceği Kılıçdaroğlu’na sorulan başlıca konulardı.
 
CHP lideri, iki dilli hayat, domokratik özerlik ve MGK bildirsiyle ilgili, "Bildiri kendiliğinden çıkmadı. AKP’nin izlediği poltikaların yansımasıdır. Ayrıştırma politikalarının sonucudur" dedi ve hükümete yüklendi.
 
"Vatandaşlar sosyal hayatta Kürtçe konuşabilirler ve bu olağandır" diyen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Gül’ün Diyarbakır’da MGK’daki tek dil vurgusuna uygun davranacağını düşündüğünü belirtti.
 
Gül’ün, devletin zirvesinde olduğunu ve bu nedenle tüm verilerin elinde bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Gerek duyarsa bizi de davet edebilir ve tabi ki karar verecek olan kendileridir" dedi. 
 
YOLSUZLUK DOSYALARI ARA SIRA
Kılıçdaroğlu, Kayseri’deki yolsuzluk iddiasının ardından yeni dosyaların gelip gelmeyeceği konusunda, "Bu konuda iktidar çok verimli ama üst üste gelince sıradanlaşıyor. Bu nedenle zaman zaman açıklayacağız" dedi. 
 
"SANTİM SANTİM HESAP YATIM"
Başbakan Erdoğan’ın bütçe görüşmelerinde eleştirdiği seçim vaatleri ve ‘kaynak’ konusunda ise Kılıçdaroğlu, "Söylediğim her sözün arkasındayım. Santim Santim hesaplar yaptım..." şeklinde konuştu. 
 
YİNE MADENCİLERLE AMA FARKLI YERDE
Yaklaşık iki hafta önce yeni yıla, 30 içiye mezar olan ve halen iki işçinin cesedini çıkarma çalışmalarının sürdüğü Zonguldak’taki Karadon maden ocağında girme kararı aldığını ancak bunu gerçekleştirmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Oradaki iki cenazenin kısa süre sonra çıkartılacağı haberi gelmişti ve yeni yıla orada girmeyi uygun bulmuştum. Bu planım hükümet tarafından duyulmuş ve oraya Bakan gönderme kararı alındı. (Enerji Bakanı Taner Yıldız yeni yıla Karadon'da girecek) Ben gitmekten vazgeçtim. Yine medencilerle birlikte olacağım ve adres Manisa-Soma olacak" dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN’LA FB MAÇI! 
Tuttuğu takımın sorulması üzerine, "Ben Fenerbahçeliyim oğlum ise Galatasaraylı" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile aynı takımı tuttuğu ve birlikte bir maça gitme ihtimali olup olmadığı konusunda da, "Gidebiliriz" dedi.

NTV