Kılıçdaroğlu'na Kamer Genç çağrısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Japonya Milli Günü münasebetiyle düzenlenen programda CHP Milletvekili Kamer Genç’in Emine Erdoğan’a yaptığı çıkışı, “Bu ne kadar devam edecek?” şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğluna Kamer Genç çağrısı
27 Kasım 2013 Çarşamba 14:50 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Fatma Şahin, "Aynı şey, sizin eşinize yapılmış olsaydı, bir milletvekili bunu yapmış olsaydı, empati yapıp gerekli şekilde ona haddini bildirmeyi uygun görmez miydiniz?’ Bunu kendi kendine sormasını, kendi vicdanında verdiği cevabın gereğini yapmasını ondan bekliyorum.” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Trafik Dedektifleri’ programına katılan Fatma Şahin, program öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Japonya Büyükelçiliğinde ‘Japon Milli Günü’ münasebetiyle dün düzenlenen gecede, Kamer Genç’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sarf ettiği sözleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bakan Fatma Şahin şunları söyledi: “Resepsiyondaki olayı, insan olarak anmak da zorlanıyorum, çünkü baktığınız zaman, davet sahibi Japonya Büyükelçiliği. Japonya Milli Günü münasebetiyle, Sayın Başbakanımızın eşi davet ediliyor. Onur konuğu. Kimin konuşma yapacağını oradaki büyükelçilik karar veriyor. Sayın Başbakanımızın eşine de günün önemini belirten, Japonya-Türkiye arasındaki gelinen kardeşliği anlatan, hukuku anlatan kısa bir konuşma yapması teklif ediliyor. Böyle bir ortamda bütün uluslararası toplumun olduğu, bütün büyükelçiliğin olduğu bir ortamda, Hanımefendi konuşma yapacak, hepimiz izledik bunu.”

"KAMER GENÇ’İN YAPTIKLARI NE KADAR DEVAM EDECEK?"

Kamer Genç’in, Parlamento'da kendisine yaptığı gibi diğer milletvekillerine de sürekli hakaret ettiğini hatırlatan Bakan Fatma Şahin, “Kadın erkek demeden, bu günde uluslararası boyutta, Hanımefendi'ye bunu yaptı. Şunu söylemek istiyorum: Bu ne kadar devam edecek? Vekillik, bakanlık, başbakan eşi, bunların hepsi yan noktadır, ama önemli olan şey insan olmaktır. İnsanlık, değerlerimizi yüceltmektir. Bu noktada hassas olmamız gerekir. Bir de uluslararası boyut varsa, uluslararası camiada bir ülke temsil ediliyorsa, herkesin çok daha hassas olması gerekiyor. Bütün makamlar bitecek. Bütün makamlar bittiği zaman Sayın Genç ne şekilde anılacak? Bu milletvekilliği de geçip gidecek. Bakanlık da bitecek. Sayın Genç’i millet nasıl anacak? Ben, kendinin vicdanında bu soruya cevap vermesini çok önemsiyorum. Ve parti yönetimine ve Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ‘aynı şey, sizin eşinize yapılmış olsaydı, bir milletvekili bunu yapmış olsaydı, empati yapıp gerekli şekilde ona haddini bildirmeyi uygun görmez miydiniz?’, bunu kendi kendine sormasını, kendi vicdanında verdiği cevabın gereğini yapmasını ondan bekliyorum.” diye konuştu.

Kamer Genç ile davasının geldiği aşama da sorulan Bakan Şahin, davanın sonuçlandığını ve tazminat kazandıklarını söyledi. Şu an davanın Yargıtay’da olduğunu ve bunun onanmasını beklediklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Sonuçta hangi dava olursa olsun, işin mali boyutunu bir tarafa bırakmamız, insani boyutunu öne almamız… Hakikaten sizden istirham ediyorum. Bunun bu yaptığına karşı da bütün toplumun basın önünde gerekli tepkiyi vermesi ve buna haddini toplum vicdanı tarafından bildirilmesini çok önemsiyorum. Oradan gelen tazminattan çok daha önemli. Sayın Kamer Genç’in bu toplumdaki duruşudur, yeridir. Bu toplum bunu kabul etmemektedir. Bu bakımdan da ben bundan sonraki süreçte buna haddinin bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİLİRSEM ONUR DUYARIM”

'Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizin de adınız geçiyor. Bu doğrultuda beklentiniz var mı?' sorusu üzerine Bakan Fatma Şahin, "Üst kuruldan çıkan bir karar var. Beni buraya getiren irade de bu kararın sonucu. Bundan sonra çıkacak karar neyse, ben buna saygı duyarım. O şehir, benim doğduğum şehir. O şehir benim için hizmet noktasında çok şey yaptığımız bir şehir. 10 yıllık emeğimiz var. Eğer böyle bir karar verilirse bundan çok büyük bir onur ve şeref duyarım. Bütün gücümle o şehri temsil etmek ve o şehre hak ettiği hizmeti vermekten de şeref duyacağımı ifade ederim." diye cevapladı.