Kılıçdaroğlu'na 'Köstebek' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam’daki toplantısının kapanışında konuştu.

Kılıçdaroğluna Köstebek cevabı
17 Ekim 2011 Pazartesi 16:09 tarihinde eklendi.

 

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
 
Türkiye’nin bütün meselelerinin düğümlendiği mesele anayasa meselesidir. Milletimiz “Türkiye artık ileri demokrasiye geçsin” diyor. Milletimiz artık her türlü vesayetten arınmış bir demokrasi ile yönetimi elinde tutmak istiyor.
 
Eğer demokrasiyi konuşuyorsak biz birilerinin veya azınlıkların çoğunluğuna tahakkümüne evet diyemeyiz ama azınlığın hukukunu da çoğunluğa ezdirmeyiz. Perspektifimiz yeni bir statüko oluşturmak değildir.
 
Anayasal kurumların devletin üzerinde görüntü vermesi bu ülkeye büyük bedeller ödetmiştir. Adalet mülkün temelidir. Unutmayalım burada mülk devlettir. Bu ülkede kimse kiracı değildir. Herkes ev sahibidir. Bu devletin sahibidir.
 
Vatandaşı yok sayan bir anayasa ile bulunduğumuz noktadan ileriye gidemeyiz.
 
KILIÇDAROĞLU’NA KÖSTEBEK CEVABI
 
Bu ülkenin altına senelerce korku tünelleri açan köstebek zihniyetlere avukatlık yapanlar var.
 
Muhalefetin halini görünce ‘Böyle muhalefete can kurban’ dediğim de oluyor ama daha çok üzülüyorum.
 
Sayın Atalay için salladığın dosyayı daha önce benim Kayseri Belediye Başkanım için de sallamıştın. Gerçek ortaya çıkanca ne yaptın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç, ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun.
 
BAKAN YARDIMCILIĞI
 
Bakan yardımcılığı kurumunu bunların takibi ve çözümü için tahsis ettik. Bakan yardımcısı arkadaşların tek başına çalışmayacak. Yanlarında danışmanlar grubuyla çalışacaklar. Sorunları takip edecekler.