Kılıçdaroğlu'ndan 'çadır' yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlundan çadır yorumu
28 Mart 2017 Salı 21:25 tarihinde eklendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Doğan TV Ankara temsilcisi Hakan Çelik ile Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
 
Cumhurbaşkanı'na yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı bu toplumun ortak değeridir. Makamı ortak değer olarak kabul etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı da ‘tarafsızlığı’ nedeniyle bizim ortak değerimiz olmak zorundadır. O makama oturan kişinin Türkiye’nin 80 milyonunu kucakladığını, tarafsızlığıyla bunu kanıtladığı sürece makamını yüceltmiş olur. Bizim vatandaşımız özel bir yeteneğe sahiptir. Keşke burada sayın Yıldırım ve Erdoğan'ın da yeri olsaydı. Onların beğendiği gazeteciler olsaydı. Hiçbir tartışmadan kaçınmıyorum.
 
Kullandığı dil Cumhurbaşkanı'na yakışmıyor. Referandum konusu Kemal Kılıçdaroğlu değil ki. Her dönemi tartışabiliriz. Benimle ilgili her dönemi, çocukluğum dahil tartışırız. Ama ben çocukluğumdan bu yana bütün tartışmalara hazır olduğumu söylüyorum. Onlar da hazır olsunlar oturup tartışırız. Oturup iki uygar insan gibi tartışırız.
 
 - Ben de evet çadırına denk gelirsem tabii ki ziyaret ederim. Oradakiler umarım Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yapmamışlardır. 
 
REFERANDUM ANKETLERİ
 
Bana gelen bütün anket sonuçlarında 'hayır' oyları önde. Bunun böyle olduğunu alanlarda da görüyorsunuz.
 
18 madde içinde darbeyi engelleyecek hüküm yok
 
Asıl sorunu 2010 referandumu ile yarattılar.