Kılıçdaroğlu'ndan engelli çocuklara ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuzla'da doğuştan engelli olan 9 yaşındaki Umut Yabansu'ya akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kılıçdaroğlundan engelli çocuklara ziyaret
26 Kasım 2014 Çarşamba 16:05 tarihinde eklendi.
Tuzla Mimar Sinan Mahallesi Tecelli Sokak'ta bulunan gecekonduda oturan ve doğuştan engelli olan 9 yaşındaki Umut Yabansu'nun ailesinin, CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ü arayıp akülü bir tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu söylemesi üzerine, milletvekili Öğüt, durumu Kılıçdaroğlu'na iletti. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile küçük Umut için bir akülü tekerlekli sandalye alındı. İstanbul'da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, bugün CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte, Yabansu ailesinin evine geldi. Aile ve Umut Yabansu ile yaklaşık 15 dakika görüştükten sonra dışarıya çıkan Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen Kaymak Kara isimli kadın, kendisinin de, çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle rahatsız olan bir kızı olduğunu belirterek evine davet etti. Kara'nın teklifini kabul eden Kemal Kılıçdaroğlu, buraya da giderek yaklaşık 5 dakika içeride kaldı.
 
"MATEMATİK DERSİNİ 5 YAPACAKSINIZ"
 
Çıkışta, 'ziyarette bulunduğunu' söyleyen ve kendisine soru sorulmasını istemeyen Kılıçdaroğlu, mahalle sakinleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Kendisini görmeye gelen çocuklarla da şakalaşan Kılıçdaroğlu, çocuklara Matematik dersi notlarının kaç olduğunu sordu. Düşük notlu çocuklara, “Matematik dersini 5 yapacaksınız. Kemal amcanıza söz verin" diyen Kılıçdaroğlu, daha sonra mahalleden ayrıldı. 
 
Kemal Kılıçaroğlu'nun, evini ziyaret etmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyleyen Kaymak Kara, “Kemal beyin komşumuza geldiğini duyunca ben de buraya geldim. 9 aylıkken menenjit geçiren 50 yaşında Hakime Kara isimli bir kızım vardı. Konuşamıyor, işitemiyor. Ben de kendisini evime davet edince kabul etti. Evdeki kızımı gösterdim, derdimi anlattım. Kızımda çok duygulandı. Ölen eşimden kalan 350 lira maaş ile geçinmeye çalıştığımızı söyledim. Kendisi de bana, 'yardım ederim, yardımcı olurum,' diye cevap verdi. Çok memnun oldum" dedi.