Kılıçdaroğlu'ndan flaş ''bylock'' iddiası, ''isimler gizleniyor''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'erken seçim' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylock'çuları elemek için.

Kılıçdaroğlundan flaş bylock iddiası, isimler gizleniyor
28 Ekim 2016 Cuma 15:31 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'erken seçim' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylock'çuları elemek için. Bunlar uçaklarla Pensilvanya'ya hacca gider gibi gitmiyor muydu? Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor, kontrollü. Savcılığa bu kişilerin isimleri bildirilmiyor" dedi.
 
"BİZİM ERDOĞAN'LA SORUNUMUZ YOK"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, 'Fiili durum Türkiye'de hangi sorunu çözdü?' diye sorarak, şu ifadeleri kullandı: "Bizim Erdoğan'la bir sorunumuz yok. Halkın oylarıyla seçilmiştir, tarafsızlığını bozmadığı sürece eleştiri almamıştır. Tarafsızlığını bozunca eleştirdik. Sen Anayasa'da yemin ettin. Ettiği yemine sadık kalmaması son derece tehlikeli bir durumdur. Hukuka örnek olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Bizim muhatabımız Sayın Başbakan. Bizim muhatabımız Başbakan'dır. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı'nın sorumsuzluğu esastır. O makam sadece bir partiyi temsil etmiyor"
 
"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR"
Başkanlık sistemiyle Türkiye'nin bölünebileceğini savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi ateşe atmak istiyorlarsa, siyaseten de bölünme noktasına taşımak istiyorlarsa 'evet' oyu verebilirler. Türkiye'nin bölünmesi söz konusu olabilir. Siyasal yapı tamamen değişecek. Sorun Türkiye'nin bekası sorunudur. Sayın Bahçeli de Türkiye'nin bekasını benim kadar savunuyordur. Yarın bir kişi başkan olup, 'Bu bölgeyi size veriyorum' dese ne olacak? Biz Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim rejim sorunumuz yok. Halk bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, geleceğini düşünmez mi? Türkiye'nin geleceğini önemseyen herkes oturup düşünmeli. Halk iç savaştan mı yoksa barıştan mı yana?" diye konuştu.
 
'ERKEN SEÇİM' İDDİALARINA YANIT: İÇLERİNDEKİ BYLOCK'ÇULARI ELEMEK İÇİN
Erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Tek başına iktidarken niçin seçime gidiyorsun? İçlerindeki Bylock'çuları elemek için. Haziran'dan sonra bir koalisyon ortamı çıkmıştı, o dönemi anlarım. Şimdi, tek başına iktidarlar ve 'Biz Türkiye'yi yönetemiyoruz' diyorlar. 550 milletvekili çıkarsalar bile Türkiye'yi yönetemezler. Çünkü yönetme erkini kaybetmişlerdir. Kendi içlerinde de ciddi sorunlar var. FETÖ'cü olan, olmayan var" dedi.
 
"CHP İÇİNDE 1 KİŞİ İÇİN SÖYLENDİ, ÇIKMADI"
AK Parti içinde Bylock sistemini kullananların olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Kesinlikle var. Bunlar uçaklarla Pensilvanya'ya hacca gider gibi gitmiyor muydu? Onlar konuşuyordu. Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor, kontrollü. Savcılığa bu kişilerin isimleri bildirilmiyor. Programı bağımsız bir kuruluş incelesin. CHP içinde 1 kişi için söylendi, araştırıldı çıkmadı"
 
"SEÇİMLE GELENİN SEÇİMLE GİTMESİ DEMOKASİ KURALIDIR"
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir seçimle gelenin seçimle gitmesi demokrasi kuralıdır. Seçimle gelenler hukukla verilen görevi yapmaları gerekir" dedi.