Kılıçdaroğlu'ndan Gül'e çağrı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ben Erdoğan ile Gül arasında yapılan cumhurbaşkanlığı pazarlıklarını doğru bulmuyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlundan Güle çağrı
13 Nisan 2014 Pazar 12:33 tarihinde eklendi, 1.783 kez okundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
 
CHP Lideri'nin gündeminde, Köşk seçimi, yerel seçim sonuçları ve kendisine yönelik yumruklu saldırı olayı vardı.
 
Kılıçdaroğlu, Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.
 
CHP Lideri, "Ben Erdoğan ile Gül arasında yapılan cumhurbaşkanlığı pazarlıklarını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı Gül, şimdiden kendini başbakan yerine koyup birinci derece rol oynarsa kukla olarak kalır o başbakan koltuğunda. Aday olacak mı olmayacak mı? ‘Erdoğan ile görüşüp söyleyeceğim’ diyorsa zaten tarafsız değildir. ‘Herkesin cumhurbaşkanı değil’ algısını da beslemiş olur'' dedi.
 
Kendisine yönelik yapılan yumruklu saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılmasını istedi ve isim vermeden Başbakan Erdoğan'ı suçladı: "Bu olay kişisel bir olay değil. İlk gelen bilgi benimle ilgili olarak 'vatan haini' tanımlaması üzerinden bu şiddeti gerçekleştirdiğini söylemesidir. Ana muhalefet lideri hangi gerekçeyle vatan haini ilan edildi? Bunu söylediğim zat belli. Yaptığı haksız suçlamaların ne tür sonuçlar doğurduğunu ve doğuracağını görmelidir."
 
Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, 30 Mart yerel seçim sonuçları da vardı. CHP Lideri, "Sandıktan daha fazla çalışın mesajı aldık" ifadesini kullandı.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nu da eleştirilen Kılıçdaroğlu, YSK'nın hükümetin baskısına boyun eğen bir kuruluş haline geldiğini savundu.