Kılıçdaroğlu'ndan kazandığını sucuğa yatırdı!

Kılıçdaroğlu'na kötü haber... Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, tazminat davasını kazandı.

Kılıçdaroğlundan kazandığını sucuğa yatırdı!
10 Aralık 2012 Pazartesi 15:01 tarihinde eklendi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’a açtığı tazminat davalarından kazandığı paralarla 3,5 ton sucuk dağıttı.
 
Özhaseki, Yenişehir Mahallesi’ndeki aşevi önünde, fakir ve dar gelirli 3 bin 500 kişiye birer kilogramlık paketler halinde sucuk dağıttı.
 
4 DAVA SONUÇLANDI
 
Mehmet Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve Atilla Kart hakkında açtığı 13 tazminat davasından 4’ünün sonuçlandığını söyledi.
 
Bu davalardan toplam 80 bin lira kazandığını ve ilk etapta bu paranın 20 bin lirasının ödendiğini kaydeden Özhaseki, şunları kaydetti: ”Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’deki bütçe görüşmeleri yapıldıktan sonra sözü yolsuzluklara getirerek hiç ummadığımız bir şekilde Kayseri örneği vermişti. O konuşmadan birkaç yıl önce vuku bulmuş çok basit, adliyede neticelenmiş, kesinleşmiş bir olayı çarpıtarak, tersinden anlatarak ve yanında bir sürü süslemelerle, eklemelerle birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamıştı. 
 
20 BİN LİRAYI ÇEKER ÇEKMEZ...
 
Devam eden günlerde biz cevabını verip doğru belgeleri tüm Türkiye’ye yayınlamamıza rağmen suçlamaya devam etmişlerdi. 3 savcı görevlendirildi, 10 ay boyunca dosyalar yeniden incelendi. Karar verildi, onların söylediği gibi hiçbir, kötülük, hırsızlık arsızlık yolsuzluk olmadığı kesinleşti. 
 
O kadar yalana iftiraya maruz kalmamıza rağmen edebimizi muhafaza ederek kötü bir şey söylememeye gayret ettik. Ama hepsinde de hukuka müracaat ettik. Ben şahsım adına Kılıçdaroğlu’na, Şevki Kulkuloğlu’na ve Atilla Kart’a 13 dava açtım. Arkadaşlarım da adları geçenlere dava açtı. Bunlardan 4’ü sonuçlandı. Birisi reddedildi. Bugün arkadaşlar yatan 20 bin lirayı çekti ve sucukçuya peşinat olarak verdi. Paranın geriye kalan 55-60 bin lirası adliyede icra dairesinde bekliyor.” 
 
"SUCUK EKMEK YEDİRİYORLAR"
 
Özhaseki, sucuğu vadeli olarak satın aldıklarını belirterek, ”Ben daha öncede ifade ettim. Bu paraları almayacağız, nefsimize kullanmayacağız. Ama Kayseri halkına karşı ’Kayseri yoksulluklar ve yolsuzluklar şehri, Kayseri’de adliyede, vilayette, belediyede şeytan üçgeni var. Orada çete var’ diyenlerin herhalde bir karşılığı olmalıydı, cezasını görmeliydi. Kayseri’ye karşı bu hakareti yapanlar o paralarla şimdi Kayseri halkına sucuk ekmek yediriyorlar” diye konuştu.
 
"UMARIM BİR DAHA KİMSEYE İFTİRA ETMEZ"
 
2 bin ailenin belediyeden ekmek aldığını, bin 500 ailenin de aş evlerinden yemek aldığını hatırlatan Özhaseki, şöyle devam etti:
 
”Toplam 3 bin 500 aile yapıyor. Bu ailelerimize bugün birer kilo sucuk dağıtıyoruz. Belki, dar gelirli ailelerin bir çoğunun evine sucuk girmiyor, giriyorsa da nadir giriyordur. Bu gün en önemli hayrı işlediğimizi düşünüyoruz. Biz zamanında iftiralara, kötülüklere maruz kaldık ama bunun karşılığında en azından 3 bin 500 ailemizin evine birer kilo sucuk girmesinin keyfini yaşıyoruz. Umarım bir daha kimseye iftira etmezler. Kimse hakkında yalan söylemezler. 
 
Siyaseti yalan ve iftira üzerine kurmazlar. İnşallah karşılarındaki suçladıkları insanların da en az kendileri kadar namuslu olduğunu öğrenirler. Bu da onlara ders olur. Bu gün bu mahalleden başlatıyoruz. Akşama kadar bütün ailelere ulaştırılacak.”
 
Sucuğu alan vatandaşlar Özhaseki’ye teşekkür ederken Kılıçdaroğlu’na da tepki gösterdi. Dağıtılan sucuk paketlerinin üzerinde dava sürecinin anlatıldığı bilgi notu da yer aldı.