Kılıçdaroğlu'ndan o savcıya sert sözler!

17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ''247 milyar liralık bir yolsuzluk var. Bu savcı hiçbir delili görmüyor'' dedi.

Kılıçdaroğlundan o savcıya sert sözler!
21 Ekim 2014 Salı 14:03 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
 
''Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Türkiye'ye bir sözümüz var Türkiye mağdurların acı içinde adalet beklediği bir Türkiye olmayacaktır. Türkiye canilerin elini kolunu salladığı bir ülke olmayacak. Türkiye adalet bekleyen yurttaşların sokaklarda özgürce gezdiği bir Türkiye olacaktır.
 
15 gün önce 25 Aralık için bir takipsizlik kararı verildi. 17 Aralık için de takipsizlik kararı verildi. Kararın arkasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin olduğunu, kararın savunucusunun onlar olduğunu bilmek zorundayız. 247 milyar liralık bir yolsuzluk var. Bu savcı hiçbir delili görmüyor.
 
'SAVCI DEĞİL, RIZA SARRAF'IN AVUKATI'
Ona savcı diyoruz gerçek adı Rıza Sarraf'ın avukatı. Sarraf kendine avukat değil bir savcı bulmuş. Neyi kapatırsanız kapatın bu dosyalar kapatılamaz. Bu dosyaların hesabını gün gelecek vereceksiniz. Bazı suçların zamanaşımı yoktur. Savcı bir parantez açtı o parantez gün gelecek kapanacaktır. Bizim tarihimizde hırsızlığın yeri yoktur.Bizim yanımızda adalet için sokağa çıkıp öldürülen Ali İsmail Korkmaz'lar var. Ethem Sarısülük için nasıl üzülüyorsak vahşice sokak ortasında öldürülen Yasin Börü için de üzülüyoruz.
 
Ey hırsızlar, rüşvetçiler, rantçılar, komisyoncular, kaçakçılar; sakın 'devleti de satın aldık, hukuku da satın aldık' diye düşünmeyin. Satın aldığınız şey Türkiye değil, şerefini satılığa çıkarmış adamların kendisidir.
 
İÇ GÜVENLİK PAKETİ
Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar. Biz mücadelemizi yapacağız. Yurttaşlarıma da şunu söyleyeyim; biz molotofkokteyli kullanıp, çevresine zarar veren insanları hiçbir zaman savunmadık. Doğru bulmayız, belediye otobüsü, kütüphane, halkevleri yakılacak, insana zarar verilecek, kuyumcunun dükkanı yağmalanacak doğru bulmayız, doğru bulmayız da biz iktidar değiliz. Biz iktidar olsaydık, onların kulaklarından yakalar, adalete teslim ederdik.
 
'DAVULU BOYNUNDA TOKMAĞI BAŞKASINDA'
Davulu boynuna asılmış tokmağı başkasının elinde bir hükümet var. Böyle hükümet olmaz. 2015 seçimleri Türkiye için bir dönüm noktasıdır. En karanlık dönemlerde Türkiye'yi krizden çıkaran CHP olmuştur. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz çok güzel projelerle halkımızın karşısına çıkacağız.''