"Kılıçdaroğlu'nun durumuna üzüldüm"

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermesine çok üzüldüğünü belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun böyle bir muameleyle karşı karşıya kalması kabul edilemez" dedi.

Kılıçdaroğlunun durumuna üzüldüm
17 Mayıs 2013 Cuma 20:48 tarihinde eklendi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Batı Akdeniz Hal Birliği'nde esnafı ziyaret etti. Soylu daha sonra Karaçulha, Esenköy ve Çamköy halkına seslendi. Katılımcıların 2B konusuna ilişkin taleplerini dinleyen Soylu, konuşmasında AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine tepki göstermesine değindi.
 
KABUL EDİLEMEZ
 
Yaşananların Türk siyaseti açısından üzüntü verici olduğunu anlatan Soylu, bir siyasetçimizin yurt dışında böyle bir muameleyle karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Yaşananların siyasi malzeme haline getirmeyeceğini dile getiren Soylu, şöyle dedi: "Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu siyaset anlayışından uzak, yapmaması gereken bir şeyi yaptı. Orada gidip bizim ülkemizin menfaatini savunması gerekirken, tam tersini yaptı. Burada bize istediğini söyle.

Zaten söylüyorsun. İstediğin kadar eleştir. Zaten eleştiriyorsun. Ancak bu sınırların dışına çıktığın andan itibaren ülkene yönelik bir şey söylüyorsan, ayıp ediyorsun demektir. Yinede bütün bunlara rağmen yurt dışında başka bir ülkenin yöneticisinin dönüp, siyasetçimize böyle bir muamele yapmasına çok üzüldüm. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir muameleyle karşı karşıya kalması kabul edilemez. Kendini misafir eden insanlar tarafından, misafirliğinin reddedilmesini siyasi malzeme haline getirmem."

DHA