Kılıçdaroğlu'nun vetosu çok sinirlendirdi

Birgül Ayman Güler'in Aykırı Sorular programına çıkmasını Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından engellendiği iddiası Enver Aysever'i çok sinirlendirdi

Kılıçdaroğlunun vetosu çok sinirlendirdi
01 Şubat 2013 Cuma 10:32 tarihinde eklendi, 1.114 kez okundu.

Meclis’teki konuşmasında sarf ettiği “Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değil” sözleriyle tartışma yaratan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan program yasağı geldi.

 
Bu akşam CNN Türk’te yayınlanan Enver Aysever’in Aykırı Sorular programına katılacak olan Ayman Güler, programa katılmayacağını bildirdi. Aysever’in twitter’da yazdıklarına göre, Ayman Güler’in programa çıkmasına Kılıçdaroğlu tarafından konulan yasak neden oldu.
 
Gazeteci Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını, CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş yanıtladı.
 
AYSEVER, TWITTER'DAN İSYAN ETTİ
 
Sevgili @aykirisorular dostlari sayın Birgül Ayman Güler yayına katılmaktan vazgeçtiğini bildirdi.
 
@kilicdarogluk yasak getirmiş.
 
Sayın @kilicdarogluk neden bu kararı aldı bilmiyorum. Ama soru sorma hakkım olsaydı iyi olurdu
 
Birgül Ayman Güler genel başkan yasağından dolayı katılmıyor @aykirisorular a...
 
Sayın @kilicdarogluk na izin vermemesini (Birgül Ayman Güler’e) hiç yakistiramadim.
 
BU DURUM SON DAKİKADA ÖĞRENİLECEK BİR ŞEY DEĞİL
 
Aysever, Twitter'daki serzenişinden sonra CNN Türk canlı yayınında da konuya dair açıklamada bulundu. "Partililerin programlara katılımı son dakika öğrenilecek bir şey değil, hafta başından itibaren Birgül Ayman Güler’in programıma katılacağı belliydi." diyen Enver Aysever, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alan eleştirilerine de devam etti.
 
TAVSİYE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
 
Programa Birgül Ayman Güler'in konuk olmamasının nedenine ilişkin bir soruya, Ercan Karakaş "Bir tavsiye olabilir. Denebilir ki parti yıpratılıyor. Ben bir tavsiye olduğunu düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.
 
GAZETECİLERİN SUÇLANMASI
 
Siyasetçiler tarafından gündeme ilişkin konularda gazetecilerin belirleyici rol üstlenerek suçlanmasına ilişkin bir soruya Ercan Karakaş şu şekilde yanıt verdi:
 
"Bu gibi konularda ben basının topyekün suçlanmasını doğru bulmuyorum. Ama böyle bir sorun olduğunu görmezden gelirsek, Türkiye'de çoğulcu özgürlükçü demokrasi kurmamız zor. Basın özgürlüğü sadece basınla ilgili bir şey değil. Bizim haber alma özgürlüğümüzle de ilgili bir şey. Basınla ilişkilerimizi sürdürmemiz lazım. Ülkemizdeki demokrasi düzeyinin düşüklüğü ile ilgili bir mesele. Basınla her şeyi konuşmalıyız. Basın da, basın ahlak ilkelerine uygun olarak bu konuşmaları yansıtmalı."
 
CHP BÖLÜNDÜ MÜ?
 
Cumhuriyet Halk Partisi, yeni ve eski CHP diye ikiye ayrıldı mı? yönündeki bir soruyu, Karakaş, "Ben tam öyle olduğunu düşünmüyorum, doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, 90 yıllık bir parti.10 yılını ayrı ayrı incelerseniz, daima bir değişim vardır. Zaten bu değişim olmazsa, parti yaşayamaz. Bu değişim zorunludur. Evet Sayın Genel Başkan göreve geldiğinde, bir yenilenme vaadinde bulundu. Zaten yenilenme bir süreç, bunun bir sonu yok." şeklinde cevapladı.
 
İFADELER MAKSADI AŞABİLİYOR
 
Hüseyin Aygün'ün ve Birgül Ayman Güler'in gündeme ilişkin yaptığı açıklamaların parti tarafından desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin bir soruya Karakaş, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Bazı arkadaşlarımız bu parti çerçevesinin içine yeni girdikleri için, bazen ifadeleri maksadı aşan olabiliyor. Ya da o ifadeler, partinin çizgisinin dışında olabiliyor. Böyle görmek lazım. İnsanları hemen düşman ilan edip, silmeye kalkmak, linç etmek o da yanlış bir şey. Kolay elde edilmiyor. Partiler aynı zamanda siyasetin bir okuludur."
 
gazeteciler.com