Kilise doğalgaz işine giriyor

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Kilise'nin doğalgaz işine gireceğini, bu amaçla bazı İsrail şirketleriyle temas halinde olduklarını açıkladı.

Kilise doğalgaz işine giriyor
07 Ocak 2013 Pazartesi 10:22 tarihinde eklendi.

 

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos Fileleftheros gazetesine verdiği demeçte, ekonomik krizden Hristofyas hükümetini sorumlu tuttu, doğalgaz operasyonunun hakkıyla yürütülemediğini öne sürdü.
 
Kilisenin doğalgaz çıkarılması ve pazarlanmasına talip olduğunu açıklayan Başpiskopos, "Bazı İsrail şirketleriyle temas halindeyiz ve bu alana da gireceğimize inanıyorum. Kilise bu ülkeye doğru hizmetler yapmak istiyorsa faaliyette bulunmak, yatırım yapmak zorunda. Harekete geçmek için hükümetin değişmesini bekleyeceğiz. Çünkü bu hükümet ilerlemiyor" dedi.
 
'KRİZDEN ÇIKMANIN TEK YOLU DOĞALGAZ' 
Doğalgazın taşınacağı boru hattı ve sıvılaştırma tesisi için birkaç yıl gerekeceğini ifade eden Hrisostomos, ekonomik krizden çıkışın tek yolunun Akdeniz'de buldukları doğalgaz rezervi olduğunu ileri sürdü.
 
Hristofyas hükümetini doğalgaz konusunu idarede başarısız bulduğunu belirten Hrisostomos, sondajın üzerinden 2 yıl geçtiği halde fazla ilerleme olmadığından yakındı.
 
Başpiskopos, "Konuya ilgi duyan, finansman sağlayabilecek birçok şirket varken boru hattının döşenmesine çoktan başlanması gerekirdi." dedi.
 
'KREDİ BAŞVURUSU YAPTIK' 
Kilise'nin, cemaatini desteklemek için kredi alacağını, istihdam olanakları yaratılması için de uluslararası örgütlere başvurulduğunu açıklayan II. Hrisostomos, doğalgaz kaynaklarının doğru kullanılması ve birlik olunması halinde ekonomik krizden kısa zamanda kurtulabileceklerini iddia etti.
 
Rum kesiminde milyarlarca Euro'luk mal varlığı bulunan kilise, bankacılık, finans ve emlak gibi bir dizi sektördeki yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

NTV