Kilisede ayine silahlı saldırı!

Rusya’nın uzak doğu bölgesi Yuno-Sahalin adasında bir Ortodoks kilisesine ateş açan saldırgan, 2 kişiyi öldürdü; 6 kişiyi yaraladı

Kilisede ayine silahlı saldırı!
09 Şubat 2014 Pazar 16:31 tarihinde eklendi.

Başpiskopos Tihon, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, yaralı olan vatandaşların kol ve ayaklarına kurşun isabet ettiğini, hastaneye kaldırıldığını, hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Saldırgan bölge polisi tarafından etkisiz hale getirilirken, saldırının gerekçesi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Rusya Soruşturma Komisyonu, saldırganın 20 yaşlarında olduğunu ve ömür boyu hapis cezası ile yargılanabileceğini belirtti. Olayla ilgili İnterfaks ajansına konuşan Rusya Soruşturma Komisyonu Sahalin bölge yetkilileri, "Saldırgan cinayet yerinde yakalandı. Kendisi 1989 doğumlu ve bölgede bir özel güvenlik şirketinde çalışıyor. Olayla ilgili dava açıldı." bilgisini verdi.

Zanlının, para taşıyan araçlara eşlik etmek için şirketinden silah aldığı ve kiliseye saldırdığı iddia ediliyor. Daha önce orduda asker olan saldırganın, deniz piyadesi olarak hizmet verdiği kaydedildi.

Rusya Patriği Kirill, Moskova’da yaptığı açıklamada, kilisede hayatını kaybedenlerin cephede yaşamını yitiren kahraman askerler gibi olduğunu ifade etti. Kirill, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmayabileceğine dikkat çekti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir öğrenci, geçen hafta okula silahla saldırı gerçekleştirmiş, düşük not verdiği gerekçesi ile coğrafya öğretmeni ve bir polisi öldürmüştü.


CİHAN