Kiliseden Uzak Doğu ile Anadolu tınıları yükseldi

MERSİN'de Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser veren Japon ve Türk müzisyenler, Uzak Doğu ile Anadolu ezgilerini kilisede seyirciyle buluşturdu.

Kiliseden Uzak Doğu ile Anadolu tınıları yükseldi
06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:24 tarihinde eklendi.
Festivalin dördüncü konseri olan 'Uzakdoğu'dan Anadolu'ya Esintiler', Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde gerçekleştirildi. Koto sanatçısı Atsuko Suetomi, kanun sanatçısı Göksel Baktagir ile neyzen Eyyüp Hamiş'den oluşan grup, Uzakdoğu ile Anadolu'yu notalarla birbirine bağladı. Japonya'ya özgü telli bir çalgı olan koto, antik çağlardan bu yana kullanılan kanun ve tasavvuf müziğinin simgesi haline gelen ney ile aynı sahnede buluştu. İlk olarak solo performans sergileyen sanatçılar, ardından birlikte sahne aldı. Atsuko Suetomi, dinleyicilerine bir sürpriz yaparak, koto eşliğinde Türkçe bir şiir seslendirdi. Ardından sahneye çıkan kanun sanatçısı Göksel Baktagir ile neyzen Eyyüp Hamiş, Yunus Emre'den 'Gel Gör Beni Aşk Neyledi' isimli ilahiyi seslendirdi. Baktagir ve Hamiş'e eşlik eden dinleyiciler, ilahiyi hep bir ağızdan okudu. 
 
Tarihi kilisede bir araya gelen 3 sanatçının seslendirdiği eserler, dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.  Yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup, alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.