Kiliseye giren hırsız yakalandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Rum Ortadoks Kilisesi'ni soymak isteyen bir kişi suçüstü yakalandı.

Kiliseye giren hırsız yakalandı
16 Kasım 2013 Cumartesi 22:54 tarihinde eklendi.

Edinilen bilgiye göre, olay İskenderun Savaş Mahallesi'nde bulunan Rum Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. Leviye ile kapıyı açarak kilise içerisine giren Murat K.'yı fark eden kilise görevlileri kapıları kapatarak polise haber verdi. Bu sırada zanlı ile kilise görevlisi arasında yaşanan arbedede kilise görevlisi darp edildi.

Görevliyi darp ettikten sonra bahçe korkuluklarından atlamaya çalışan Murat K., olay yerine gelen polisler tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Polislere olayda yalnız olmadığını, yanında bir arkadaşının olduğunu itiraf eden zanlı sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Öte yandan olayı haber alan Hıristiyan cemaatinden bazı kişiler de kiliseye geldi.

Şüpheliyi görünce çok şaşırdığını söyleyen kilise görevlisi Can Tarhal, "Dış kapıyı açtığımda kilisenin kapısıyla uğraşıyordu. 'Ne yapıyorsun?' diye sordum; 'bir şey yapmıyorum' dedi. Müdahale etmeye çalıştım beni darp etti ve demir parmaklıklardan atlayarak kaçmaya çalıştı. Bu sırada polisler kilisesinin çevresini sarmışlardı ve zanlıyı yakaladılar." dedi.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


CİHAN