Kilomu nasıl hesaplarım? Kaç kilo olmalıyım hesapla

İnsanların gereğinden fazla kiloya sahip olmaları birçok farklı olumsuzluğu beraberinde getiriyor. İlk olarak kişilerin estetik açıdan güzel gözükmemesine sebep olurken vücutlarının farklı bölgelerinde sarkmalar ya da benzeri olumsuz durumlar görülebiliyor.

Kilomu nasıl hesaplarım? Kaç kilo olmalıyım hesapla
18 Kasım 2017 Cumartesi 14:48 tarihinde eklendi, 3.143 kez okundu.

İnsanların gereğinden fazla kiloya sahip olmaları birçok farklı olumsuzluğu beraberinde getiriyor. İlk olarak kişilerin estetik açıdan güzel gözükmemesine sebep olurken vücutlarının farklı bölgelerinde sarkmalar ya da benzeri olumsuz durumlar görülebiliyor. Buna ek olarak birçok farklı hastalık da fazla kilolar sebebiyle tetiklendiğinden insana ömrüne direkt olarak etki edebiliyor. Şeker hastalığı, kolesterol ya da damar tıkanıklığı gibi çok büyük hastalıklar ideal kilo hesabında fazlalığı bulunan kişilerde çok daha sık görülüyor. Bu sebeplerden dolayı da insanlar kısa süre içerisinde fazla kilolarından kurtularak sağlıklı dönemlerine geri dönmek istiyorlar.
 

İdeal kilo nasıl ulaşılır?
 

Kişilerin başlayacakları diyet ya da spor çalışmalarında ilk olarak ideal kilolarını belirlemeleri gerekiyor. Eğer ideal kilo hesaplama işlemi doğru bir şekilde yapılırsa kişilerin hedeflerini koyması ve buna göre adımlar atması çok daha kolay oluyor. Bir kişi 3-4 aylık süreç içerisinde fazlalıklarından kurtulmak istiyorsa sahip olduğu fazlalığın burada çok büyük etkileri olabiliyor. 3-4 aylık süreç içerisinde yalnızca 4-5 kilo fazlasından kurtulmak isteyen kişiler ortalama zorlukta bir diyet ve hafif tempo spor ile bu kiloya inerken 20 kilo fazlası olan bir kişinin çok daha fazla çalışması ve sert diyetler yapması gerekebiliyor. Bunun yanında ideal kilo hesaplama işlemi kişilerin mental olarak da buna hazır olmasını sağlarken bu sayede kişiler konsantrasyonlarını en iyi düzeye çıkararak disiplinli bir biçimde hayatlarına devam ediyorlar. Bu da kısa süre içerisinde çok olumlu sonuçların görülmesini sağlıyor.
 

İdeal kilo hesabı nasıl yapılır?
 

İdeal kilolarının ne olduğunu öğrenmek isteyen ve kilomu nasıl hesaplarım diye merak eden kişiler araştırmaya başladıklarında belirli bir formül ile karşılaşıyorlar. Bu formülde, kişilerin boy ve kiloları göz önüne alınırken bir oran ortaya çıkarılıyor. Bu oranın kaldığı aralığa göre kişilerin fazla kiloları rahatlıkla belirleniyor. Kilolarını, boylarının metre cinsinden değerinin karesine bölen kişiler beden kitle endeksi hesaplama işlemini gerçekleştirmiş oluyor. Ortaya çıkan değer neredeyse her zaman 0 ile 45 arasında çıkarken kişiler bu aralıkta zayıf, kilolu ya da obezite rahatsızlığı olan kişiler sınıfına girdiğini kontrol edebiliyor. Aynı zamanda https://kadinloji.com/ sitesinden online olarak ideal kilonuzu öğrenebilirsiniz.
 

Beden kitle indeksi sonuçları
 

Kişilerin beden kitle endeksi hesaplama işlemleri sonrasında ortaya çıkan değerler incelenip ona göre bir diyet listesi ve spor temposu belirleniyor. Her zaman uzmanlar kişilerin çok fazla aç kalmamasını önerirken uzun sürelere yayılan bir şekilde kilo vermelerini öneriyor. Bunun yanında verilen kiloların tekrar geri alınmaması da çok büyük önem taşıdığından kişilerin ideal kilolarına indikten sonra da eski hayatlarına ve beslenme düzenlerine dönmemesi gerekiyor. Bu aşamada ideal kilo hesabını yapıp o kiloya inen kişiler sonrasında çok küçük önlemler ve belirli alışkanlıklar ile birlikte ideal kilolarında kalabiliyorlar. Hayatlarının sonuna kadar bu şekilde devam ettiklerinde de yaşlanma etkilerinden ve hastalıklardan maksimum düzeyde uzak durulmuş oluyor. İdeal kilo ve zayıflama konusunda güncel makalelere ulaşabileceğiniz kadinloji.com adresi sizlere kilo vermenin sırlarını ve yöntemlerini sunmaktadır.