Kilyos açıklarında Rus savaş gemisiyle kargo gemisi çarpıştı

İstanbul Kilyos'ta Karadeniz açıklarında Rus savaş gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisinin çarpıştığı bildiriliyor

Kilyos açıklarında Rus savaş gemisiyle kargo gemisi çarpıştı
27 Nisan 2017 Perşembe 14:33 tarihinde eklendi.
Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus savaşa gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisinin çarpıştığı bildiriliyor. Bölgede yoğun sis olduğu görülüyor.
Kıyı Emniyeti'nden açıklama: Rus istihbarat gemisi battı, 78 personel tahliye edildi
 
KIYI Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce Karadeniz'deki gemi kazasıylla ilgili yapılan açıklamada, Liman isimli Rus askeri gemisinin battığı, 78 personelinin ise tahliye edildiği bildirildi. 
 
Açıklama şöyle:
 
"27.04.2017 tarihinde “LİMAN” isimli Rus bayraklı askeri gemi ile TOGO bayraklı “YOUZARSIF H” adlı geminin çatıştığı bilgisi alınmıştır.Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir.
 
LİMAN isimli Rus askeri gemisinde bulunan 78 personelden 37’si KIYI EMNİYETİ 8, 26’sı KIYEM 3 ve 15’i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir.
 
14.48 itibariyle “LİMAN” isimli Rus askeri gemisinin battığı rapor edilmiştir."
 
Rus askeri gemisindeki 78 mürettebatın tamamı kurtarıldı
 
İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL Boğazı açıklarında Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetlerine ait  istihbarat gemisinin, YOUZARSIF H isimli yük gemisiyle çarpışması sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri gemideki mürettebatın kurtarılması için havadan ve denizden arama kurtarma operasyonu düzenledi. Tamamlanan operasyonda, Rus askeri gemisindeki 78 kişiden oluşan mürettebatın tamamı tahliye edildi. 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: " Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetlerine ait RFS LIMAN isimli istihbarat gemisi ile Togo bandıralı YOUZARSIF H isimli yük gemisi, 27 Nisan'da saat 11.45 civarında İstanbul Boğazı yaklaşma sularında Kilyos kuzeyi, 29 kilometre  mesafede yoğun sis nedeniyle çarpışmıştır. Türk arama kurtarma sahasında meydana gelen kaza sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca olaya süratle müdahale edilerek 78 kişiden oluşan Rus askerî gemisi personelinin tamamı sağ olarak kurtarılmıştır. Anılan Rus askerî gemisi kaza sonrasında kısa süre içerisinde batmıştır. Kayıp gemi personeli bulunmamaktadır. Togo bandıralı gemide hafif hasar olduğu öğrenilmiştir. Romanya’dan çıkarak Ürdün’e intikal etmekte olan geminin, sıhhi tahliye gerektiren personeli bulunmamaktadır. Arama Kurtarma harekâtı; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından TCG İMBAT ve TCG KILIÇ hücumbotları, TCG AKIN kurtarma gemisi ve TCG TEKİRDAĞ karakol gemisi ile bir adet SH-70 tipi helikopter; Hava Kuvvetleri Komutanlığından bir CN-235 arama kurtarma uçağı ve bir arama kurtarma helikopteri; Sahil Güvenlik Komutanlığından bir sahil güvenlik botu ve bir arama kurtarma helikopteri ile yürütülmüştür."
 

Ayrıntılar geliyor...