Kim bu 'Türkiye'ye Fransız'

Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'ye Fransız" diye tepki göstermesinin ardından gözler AKPM'deki Fransız parlamentere çevrildi. Peki ama kim bu 'Fransız' kadın?

Kim bu Türkiyeye Fransız
14 Nisan 2011 Perşembe 08:19 tarihinde eklendi, 1.065 kez okundu.

 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Başbakan Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelen Kadın parlamenter Fransa'da tanınan bir isim. Erdoğan'ın "Fransız arkadaş, Türkiye'ye de Fransız galiba" diyerek Türkiye'ye davet ettiği kadın Fransız Halk Hareketi Birliği milletvekili Muriel Marland-Militello.
 
Doğu dilleri üzerine eğitim alan 68 yaşındaki Marland-Militello, parlamenter olmadan önce uzun yıllar kültürel konular üzerine çalışmalar yaptı.
 
2002'den beri Fransa Parlamentosu'nda görev yapan Marland-Militello, aynı zamanda Fransa Parlamentosu Ermeni Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı.
 
Marland-Militello, en son Ocak 2011'de Azeri-Ermeni savaşının ardından Ermenistan tarafından işgal edilen ve özerk bir yönetim olan Dağlık Karabağ'ın "Azerbaycan toprağı olmadığını teyid eden bir deklarasyona" imza atan 30 kişiden biri olmuştu.
 
Marland-Militello, hayvan hakları konusunda verdiği yasa teklifleriyle de öne çıkan bir isim. Geçen yıl boğa güreşlerinin yasaklanması için bir yasa teklifi vermişti.

NTV