"Kimse İzmir’i uçurduk gibi laflar etmesin"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte ‘İzmir Manisalılar Derneği’ni ziyaret etti.

Kimse İzmiri uçurduk gibi laflar etmesin
03 Şubat 2014 Pazartesi 18:39 tarihinde eklendi.


Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Hiç kimse bana, ‘son 10 senede İzmir’e şunları yaptık, bunları yaptık, İzmir’i uçurduk’ gibi uçuk kaçık laflar etmesinler. İzmirli neyin yapıldığını, neyin yapılmadığını çok iyi biliyor.” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bayraklı ilçesinde bulunan dernek binasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti İzmir milletvekilleri ile birlikte geldi. Burada toplanan guruba hitap eden Binali Yıldırım, “İzmir, Türkiye’ye lazım.

Çünkü İzmir, Cumhuriyetimizin kuruluşu, bağımsızlığının ilan edildiği bir ildir. Çünkü İzmir, Türkiye’nin modern Cumhuriyetin iktisat politikalarının belirlendiği bir şehirdir. İzmir Türkiye’ye lazım çünkü Türkiye’ye ticareti, ihracatı öğreten şehirdir.

İzmir Türkiye’ye lazım çünkü tarımın, hayvancılığın hala bugün en fazla katma değer sağladığı bir şehirdir. İzmir’in artıları ilkleri bununla sınırlı değil. Bu şehre bugüne kadar kim en ufak bir hizmet yaptıysa, taş üstüne taş koyduysa başımız gözümüz üzerinde yeri var, sağ olsunlar, var olsunlar.

Ama hiç kimse bana, ‘son 10 senede İzmir’e şunları yaptık, bunları yaptık, İzmir’i uçurduk’ gibi uçuk kaçık laflar etmesinler. İzmirli neyin yapıldığını, neyin yapılmadığını çok iyi biliyor. Biz bir aydır İzmir’in sokaklarındayız. Bir aydır İzmir’in 30 ilçesini karış karış gezdik. Hemşehrilerimizi dinledik. Az konuştuk, çok dinledik.

Gördüğümüz manzara vahim. Ama hiç merak etmeyin. 30 Mart İzmir’de güneşin yeniden bir başka doğduğu gün olacak.” diye konuştu..


CİHAN