Kimse tünele girmek istemiyor

Facebook'un geçtiğimiz aylarda beğenimize sunduğu Zaman Tüneli sistemi, kullanıcılardan zayıf not aldı.

Kimse tünele girmek istemiyor
02 Şubat 2012 Perşembe 08:56 tarihinde eklendi.

 

Şu ana kadar yapılan araştırmalara göre Facebook'ta her 12 kişiden sadece bir tanesi bu yeni sisteme geçmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde 4.000 kişilik bir gruba Sophos güvenlik firması tarafından yapılan anketin sonuçlarına göreyse, katılımcıların yüzde sekizden az bir kısmı Zaman Tüneli'ni beğendiklerini, yüzde 8,4'lük bir diğer kesimse zamanla alışacaklarını dile getirdi.

Yine de katılımcıların yarısından çoğunu oluşturan 51,3'lük kısım, yaratılan beklenti yüzünden endişelendiklerini ve bir diğer 32,4'lük kısımsa neden hala bu servisi kullandıklarını bilmediklerini söylediler. 
 
Zaman Tüneli ile birlikte Facebook hesaplarına eklenen yeni özellikler sayesinde, artık hesabımız üzerinde aradıklarımızı çok daha rahat bulabiliyoruz ama sorun, geçmişimizde görmek istemeyip de bir anda ortaya çıkan bilgiler, hatta insanlar oluyor.

Sophos kuruluşunda çalışan Graham Cluley, konu hakkında bilgi verirken aslında her şeyin güvenlik ihlali korkusundan kaynaklandığına değindi. Cluley; "Kullanıcıların birçoğu güvenlik açıklarından korkuyorlar. Facebook kullanıcılarını kendi özel hayatları hakkında daha çok bilgi vermeleri konusunda ziyadesiyle cesaretlendiriyor ve bu sayede başkaları tarafından çok net bir şekilde tanınabiliyorlar. Nitekim bu durum aynı zamanda kimlik hırsızlarının işini de kolaylaştırıyor..."