Kimse Yok Mu Pakistan’da kasaba kurdu

Kimse Yok Mu Derneği, 75 bin kişinin hayatını kaybettiği 20 milyon insanın selden zarar gördüğü Pakistan’da yaralarını sarmaya devam ediyor.

Kimse Yok Mu Pakistanda kasaba kurdu
29 Mart 2013 Cuma 11:14 tarihinde eklendi.

 

2010 yılında afet bölgesine ulaşarak acil yardımları ulaştıran Kimse Yok Mu, yüzde 40’ı sular altında kalan Pencap’ta kasaba kurdu. Pencap eyaleti Multan Bölgesi’ndeki Muzaffargarh’da sel mağdurları için inşa edilen 296 ev, bir okul, bir cami ve bir alışveriş merkezinin yer aldığı Muhammed İkbal Kasabası törenle, Pencap Eyaleti Başbakanlığı’na devredildi. Devir teslim töreninde hazırlanan protokolü Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ve Kimse Yok Mu Genel Başkanı Ünal Öztürk imzaladı. Başbakan Şahbaz Şerif, törende yaptığı konuşmada, 2 ülke halkının tarihi dostluğuna vurgu yaptı. Ünal Öztürk de Türkiye’de bir afet yaşandığında yardıma ilk koşan ülkenin Pakistan ve Pakistan’da bir afet yaşandığında yardıma ilk koşan ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Pakistan’ın büyük şairi Muhammed İkbal ve halkının büyük fedakarlığını milletimizin hiçbir zaman unutmadığını hatırlatan Öztürk, şunları söyledi:
 
"Kurtuluş Savaşı yıllarında Lahor Meydanı’nda Pakistan halkına şiir gibi hitabetiyle onları milletimizin yardımına çağıran Muhammed İkbal’in konuşmasından etkilenen binlerce insan altınını, parasını hanımların başörtüsüne sarıp bir yerde topluyor ve cephede bir milletin varlık mücadelesi veren Mehmetçiğe ulaştırıyorlardı. O dönemde bunlara ‘Başörtüsü Grubu’ diye isim verilmişti. Pakistan’ın büyük şairi Muhammed İkbal ve halkının büyük fedakârlığını milletimiz hiçbir zaman unutmadı. Bizler de sel mağdurları için bu kasabayı yaptırarak 2 ülke halkı arasındaki bu duyguya bir nebze de olsa tercüman olmak istedik."
 
2010 sonbaharında Himalaya Dağları’nda eriyen karlar muson yağmurlarının karışmasıyla ülkeyi kuzeyden güneye kadar bir uçtan diğer uca kadar etkisi altına alan sel felaketi, 50 kilometre genişliğinde ve bin 600 kilometre uzunluğunda bir alanda etkili olmuştu.

CİHAN