Kimse Yok Mu Uganda'da yüzleri güldürdü

Ramazan ayı vesilesiyle Uganda’da insani yardım seferberliğini sürdüren uluslararası yardım derneği Kimse Yok Mu isanları sevindirmeye devam ediyor

Kimse Yok Mu Ugandada yüzleri güldürdü
29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:38 tarihinde eklendi, 1.735 kez okundu.

Dernek, başkent Kampala’dan sonra ülkenin bir diğer önemli şehri Jinja’da yüzlerce kişiye yardım paketi dağıttı ve kurulan Ramazan çadırımda iftar yemeği verdi. Derneğin Jinja’daki yardım paketi dağıtımına ve akabinde verilen iftar yemeğine ilgi büyük oldu. İzdihama yol vermemek için Jinja polisi Kimse Yok Mu görevlilerine yardımcı oldu.

Yardım alan yerli halk adına Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan yerel ilgililerden Osombo Timotey, Türk halkına ve bu yardımı kendilerine ulaştıran Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti. Timotey, bu faaliyetlerin Uganda halkı nezdinde Türkiye’ye karşı çok olumlu intiba oluşturduğunu kaydetti.

Devam eden yardım çalışmalarını Cihan’a değerlendiren Kimse Yok Mu Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım ise yardım faaliyetlerinin Ramazan sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Yıldırım, "Uganda’da 2013 Ramazan kampanyası kapsamında ilk günden beri başlayan kumanya ve iftar yardımlarımız devam etmekte. Başkent Kmapala’dan sonra Jinja şehrine geldik. Günde ortalama 300 kişiye verdiğimiz iftar yemeğimiz Ramazan süresinde devam edecek." şeklinde konuştu.


CİHAN