'Kimsenin toprağında gözümüz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnegöl'de hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış töreninde konuştu

Kimsenin toprağında gözümüz yok
22 Ekim 2016 Cumartesi 15:42 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin, "Türkiye'yi bölgedeki gelişmelerin dışında bırakmak çıkacak faturayı de üzerine yıkmak için her türlü yolu deniyorlar. Artık bu ahlaksız riyakar oyuna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi ilgilendiren gelişmeleri tribünden izlemeyeceğiz. Sahada ve masada olmak için uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapıyor, yapacağız" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnegöl'de hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye'de şu anada 3 milyon mülteci var. Feryat etmedik kapılarımız açık dedik. Batının böyle bir derdi var mı? Şu ana kadar STK'lar ile birlikte 25, 26 milyar dolar harcadık. Yılmadık. Bereketli ya. Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Tek vatan. Güneydoğu'da, Doğu'da hala çılgınlık içinde olan teröristler var. Bölücü terör örgütü nereye kaçarsan kaç. İnlerine kadar sizi kovalayacağız. Artık terör eylemi olmadan o bataklığı kurutmak suretiyle bu vatanı inşallah refaha, huzura kavuşturacağız. Şehitlerimiz var. Şehit veriyoruz Eyvallah. Ama ben şuna inanıyorum bizim şehidimiz büyüktür. Yıllardır bize demokrasi dersi verenler en temel insani vazifelerini yerine getiremiyorlar" ifadelerini kullandı. 
 
"GENEL KURUL'DAN GEÇTİĞİ ZAMAN ONAYLARIM" 
İdam tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "Genel Kurul'dan geçtiği anda ben buna onayımı veririm. Bazı batılılar 'niye dillen diriyorsunuz' diyorlar. Şehidimin kanı yerde demi kalacak? Sizden mi izin alacağız? Sizden mi izin alacağız" dedi. 
 
"EL BAB'A İNMEYE MECBURUZ. TRİBÜNDEN İZLEMEYECEĞİZ" 
Suriye ve Irak'taki gelişmelere ilişkin Erdoğan, "Türkiye'yi bölgedeki gelişmelerin dışında bırakmak çıkacak faturayı de üzerine yıkmak için her türlü yolu deniyorlar. Artık bu ahlaksız riyakar oyuna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi ilgilendiren gelişmeleri tribünden izlemeyeceğiz. Sahada ve masada olmak için uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapıyor, yapacağız. Terör koridorunun oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Şimdi 'El Bab'a oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz ineceğiz. Terörden arındırılmış bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri birlikte harekat etmeye hazır olursalar Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. PYD, YPG ile değil. ABD, koalisyon güçleri ile beraber. Terör örgütleri ile değil. Bunu da kendileri ile konuşuyoruz. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Diyarbakır, Antep, Hatay'a .... bakıp iştahı kabaranların kursağında bırakacak güce fazlasıyla sahibiz" diye konuştu. 
 
"BUNLAR ÇOK NAMUSSUZ, HAYSİYETSİZ" 
Erdoğan, "Dilekçelere bakıyorsunuz sanki hepsi tek bir kalemden çıkmış. Bunlar çok namussuz, haysiyetsiz aynı merkezden hala buna devam ediyorlar. Bunlar böyle bir şebeke. iftira atarak ilgisiz insanları ortaya atarak katil zalim ve acımasızlar. FETÖ'nün tüm bu ayak oyunlarına yurt içi ve dışındaki operasyonlarına rağmen umudunun her gün biraz daha tükendiğine inanıyorum" dedi.