Kimyasal silah kullandı mı?

Ban Ki Moon, ABD istihbaratının, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin son raporunu ciddiye aldığını ve bu iddiayı araştıracak BM ekibinin Suriye'ye girebilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Kimyasal silah kullandı mı?
30 Nisan 2013 Salı 11:27 tarihinde eklendi.

 

New York'taki BM Genel Merkezi'nde, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmakla görevlendirdiği ekibin başkanı, İsveçli profesör Ake Sellström ile görüşmeden önce, gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ban Ki Moon, araştırma ekibinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 24-48 saat arasında çalışmaya başlayabilecek bir hazırlık ve donanımla beklediğini belirtti.
 
Ekibin başkanı Sellström'e ve ekibine son derece güven duyduğu vurgulayan Ban Ki Moon, Suriye'ye girme girişimleri başarısız olan ekibin, bekleme sürecinde de erişebildikleri bilgileri değerlendirdiğini, ilgili başkentlere de ziyaretlerde bulunabileceklerini söyledi.
 
Ban Ki Moon, "Eğer BM, gerçekleri ortaya çıkaracak ve bu şüpheleri giderecekse, bunun için BM araştırma heyetinin Suriye içinde yapacağı çalışma yaşamsal önem taşıyor. Kapsamlı ve güven verici bir inceleme için kimyasal silah kullanıldığı öne sürülen tüm bölgelere giriş izni verilmeli. Suriye hükümetine inceleme heyetine ön koşulsuz araştırma izni vermesi çağrımı yineliyorum" diye konuştu.

DHA