'Kimyasal silah'a ilk doğrulama

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı ilk kez uluslararası bağımsız bir kuruluş tarafından doğrulandı. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, en az 3 bin 600 Suriyeli'nin sinir gazına maruz kaldığını tespit etti.

Kimyasal silaha ilk doğrulama
24 Ağustos 2013 Cumartesi 22:41 tarihinde eklendi.
En az 3 bin 600 Suriyeli'nin, sinir gazına maruz kaldığı tespit edildi.
 
Şam'daki son saldırıyla birlikte dünya gündemini meşgul eden kimyasal silah konusuyla ilgili Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden bir açıklama geldi.
 
Cenevre merkezli örgüt, Şam'daki üç hastaneye, sinir gazına maruz kalma belirtileri taşıyan 3 bin 600 Suriyeli'nin başvurduğunu, bunlardan 355'inin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
 
Örgüt, hastaların sinir gazı semptomları gösterdiğini ancak kurum olarak kimyasal silah kullanıldığını teyit etme yetkilerinin olmadığını hatırlattı.
 
Bu açıklamayla birlikte, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının ilk kez uluslararası bağımsız bir kuruluş tarafından doğrulandığına dikkat çekiliyor.
 
KOMUTANLAR SURİYE'Yİ GÖRÜŞECEK 
Öte yandan Ortadoğu ve bazı Batılı ülkelerin genelkurmay başkanları gelecek Pazartesi, Suriye gündemiyle biraraya gelecek.
 
Ürdün'de yapılacak toplantıya Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Kanada'nın yanı sıra Suudi Arabistan ve Katar'ın da genelkurmay başkanları katılacak.
 
Ürdün Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, toplantının önceden planlandığı, Suriye'de kimyasal silah kullanılması üzerine alınmış bir karar olmadığı vurgulandı.