Kinect PC’lerde çalışmayacak

Microsoft, kısa bir süre önce tanıttığı konsolu Xbox One hakkında PC kullanıcılarını memnun etmeyecek bir açıklama yaptı. Microsoft’tan bir yekili, Xbox One’a ait Kinect’in PC’lere uyumlu olmayacağını belirtti.

Kinect PClerde çalışmayacak
27 Haziran 2013 Perşembe 12:04 tarihinde eklendi.
Xbox One, sonbaharda, yani rakibi PlayStation 4 ile aynı dönemde oyunsevelere sunulacak. PS 4’e karşı rekabet gücünü kaybetmemek için kısa bir süre önce ‘oyun kullanımında kısıtlama getirmeyeceğini’ açıklayan Microsoft, en son açıklamasında bu sefer PC kullanıcılarını üzdü.
 
ArsTechnica’nın haberine göre, Microsoft’un ev eğlence biriminde yer alan Scott Evans, Xbox One’ın tanıtıldığı 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ‘Kinect’in PC’ler için sunulacağını’ söylemiş, ancak Xbox One için hazırlanan Kinect’in PC’lere uyumlu olup olmayacağı hakkında kesin bilgi vermemişti.
 
Microsoft, merakları sona erdirerek, Xbox One Kinect’in PC’lerle uyumlu olmayacağını belirtti ve Windows için ayrı bir Kinect geliştirileceğinin sinyalini verdi.
 
TEKNOLOJİLER AYNI
ArsTechnica’ya konuşan bir Microsoft yetkilisi, “Xbox One Kinect’in alıcısı, bilgisayarlara takılabilecek bir adaptöre sahip değil. Windows için geliştirilecek yeni nesil Kinect, USB3 portuyla bilgisayarlara bağlanacak” dedi.
 
Aynı kaynak, Windows ve Xbox One için geliştirilen Kinect’in benzer olduğunu ve ‘aynı teknolojilere dayandığını’ ifade etti. Örnek olarak, her ikisi de aktif kızılötesi mod ve 1080p video kapasitesine sahip olacak. Donanım olarak da iki Kinect’in farklılaşmayacağı düşünülüyor.

NTV