Kinoa içeceği kilo verdirir mi? Kinoa nasıl kullanılır?

Kilo vermek ve bu amaç doğrultusunda birçok farklı yönteme başvurmak,

Kinoa içeceği kilo verdirir mi? Kinoa nasıl kullanılır?
19 Haziran 2016 Pazar 21:08 tarihinde eklendi, 5.260 kez okundu.

Kilo vermek ve bu amaç doğrultusunda birçok farklı yönteme başvurmak, çağımız insanının sürekli olarak gündemini meşgul eden sorunlardan biridir. Toplumsal olarak ve dünyanın tümünde büyük bir sağlık problemi olarak ortaya çıkan fazla kilolu olma durumu, günümüzün konforlu ve yaşam standartları yüksek yaşantısının etkileri ve değişen besin alışkanlıklarının etkileriyle oluşan bir problemdir. Fazla kiloya sahip olmanın getirdiği yaşam kalitesindeki olumsuzlukların yanı sıra, birçok farklı kronik rahatsızlığın tetikleyicisi olması etkisi, günümüzün en büyük sağlık problemi olmasına sebep oluyor ve bununla birlikte, gelecek nesilleri de tehdit ediyor.

 

Bu durum konuyla ilgili olarak resmi olarak sürdürülen birçok araştırma ve geliştirme çalışmasının olmasına da neden oluyor. Bu araştırma çalışmalarının günümüzde ulaştığı en üst seviye olan kinoa içeceği, aslında binlerce yıldır kullanılan eşsiz bir tahılın, yeni bir forma kavuşturulmasıdır. Kinoa Güney Amerik’’ nın binlerce yıldan beri en önemli besin kaynağı olarak tahıldır. Bu eşsiz tahılın, diğer ve benzeri besin maddelerine göre, çok farklı ve çok özel besin değerleri bulunur. Çok yüksek besin değerleri, amno asitler ve minerallere sahip bu tahıl, glutensiz lifli yapısı ve çok düşük kaloriye sahip olmasıyla, insanoğlunun en ideal besini gibi yetişir. İnsan sağlığına katkıları eşsiz olan bu tahıl, Amerika’ da binlerce yıldır etkileri bilinen ve sürekli olarak kullanılan bir besindir. Amerika’ nın keşfi sırasında Avrupalılar tarafından da keşfedilen ve Avrupa’ ya götürülen bitki, çok yoğun denemelere rağmen yetiştiği And Dağları’ nın etekleri haricinde bir bölgede yetiştirilememiştir.

 

Günümüzün ilerleyen teknolojisi ve bilimsel kazançlarına rağmen, günümüzde de bulunduğu topraklar dışında yetiştirilmesi ya ekonomik hale getirilememiş ya da olumlu sonuçlara ulaşmamıştır. Bu sebeplerle Avrupa ve Amerika dışında oldukça az tanınan Kinoa, Dünya Tarım Örgütü tarafından, faydalarının tüm insanlığa duyurulması amacıyla planlanan çalışması 2013 Dünya Kinoa Yılı ilanı, ürünün biraz daha geniş çevreler tarafından tanınmasına katkı sağlamıştır. Ülkemizde de oldukça az tanına bununla birlikte, gluten içermeyen tek tahıl olması nedeniyle, çölyak gibi rahatsızlıklarda temel besin olarak kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye edilerek, daha çok bu hastalık sahipleri tarafından bilinen Kinoa, artık yeni formuyla tüm tüketicilerimizin kilo kontrolü sağlayabilmesi amacıyla yeniden Türkiye’ ye tanıtılıyor. kinoa nasıl kullanılır kullanılır sorusu en sık karşılaştığımız sorulardan biri olarak öne çıkıyor. Kinoa tahıl olarak pirinç gibi çeşitli usullerde yemeği yapılarak, ancak pirinçten çok daha kısa sürede pişen bir özelliğe sahiptir. Bununla birlikte kilo kontrolü sağlaması amacıyla oluşturulan yeni formundaki Kinoa, bir bardak sıcak suyla karıştırılan bir toz olarak geliştirilmiştir.

 

Bu tozun her gün sabah ve akşamları öğünlerden 5 ile 10 dakika öncesinde bir bardak sıcak suyla karıştırılarak içilmesi suretiyle kullanılması gerekiyor. Düzenli bir şekilde kullanıldığında, çok kısa bir süre içerisinde gözle görülür etkisini göstermeye başlayan ürün, tamamen doğal olan yapısı sayesinde, hiçbir zorluk veya güçlük çekmenize neden olmadan, hiçbir yan etki göstermeden, sağlıklı, hızlı ve doğal bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Ülkemizde sadece satışa yetkilendirilmiş eczanelerde bulabileceğiniz ürün, eczaneler dışında da sadece resmi satış sitesi olan www.orijinalkinoa.com, üzerinde bulunabiliyor. Bu yerler dışında satılan ürünlerin orjinalliği konusunda kuşkulanmanız gerekiyor ve aldığınız her ürünün orjinallik testini, resmi satış sitesi aracılığıyla gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürünlerin üzerlerinde bulunan hologramlardaki kodları, resmi satış sitesindeki ilgili bölümde sorgulatarak, aldığınız her ürünün orjinalliğini kısa bir süre içerisinde ve kolayca sorgulayabiliyorsunuz.