Kırgızistan Başbakanı Babanov Türkiye'de

Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, ''Bizim özelliğimiz, enerji fiyatlarının düşük olması. Bu da yatırımları teşvik ediyor'' dedi.

Kırgızistan Başbakanı Babanov Türkiyede
04 Haziran 2012 Pazartesi 18:23 tarihinde eklendi, 1.100 kez okundu.

 

Türkiye'ye gelen Babanov ve beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı'nda THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve bazı yöneticilerle enerji satışı üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. 
     
Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, ''THY ile projeleri konuştuk. Bişkek ve Oş havalimanlarının bir hub şeklinde dönüştürülmesi konusunda görüşmelerde bulunduk. Ülkemizde yaşayan Türk öğrenciler ve Türkiye'deki Kırgız örgenciler için görüştük. Onların sıkıntıları vardı. Biletlerin biraz pahalı olmasıyla ilgili konuştuk. THY ile gerçekten somut işbirliği yapılıyor. Ticari kardan ziyade iki ülke arasındaki insanların kaynaşması, işbirliğinin ivme kazanması konusunda çalışmalar yapılıyor. 2011 yılında İstanbul-Bişkek arasında 65 bin kişi taşındı. Bu iyi bir gösterge. İki ülke arasındaki dostluğun artmasında THY'nin katkısı oluyor'' şeklinde konuştu. 
     
Türkiye'ye enerji satmak istediklerini kaydeden Babanov, ''Gerçekten Kırgızistan'da enerji üretimi yüksek seviyede ve çok ucuz. Bizim özelliğimiz, enerji fiyatlarının düşük olması bu da yabancı yatırımları teşvik ediyor. Ben bununla ilgili burada görüşmelerde yaptım, dev şirketlerle de görüşeceğim. Bunu somut olarak konuşuyoruz'' dedi. 
     
Açıklama sonrasında, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Babanov'a bir uçak maketi ile ibrik hediye etti.