Kırıkhan Anafen öğrencisi TEOG'de tüm soruları doğru cevapladı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi ve Özel Hacı Meto Koleji öğrencisi Yahya Kurtoğlu, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda tüm soruları doğru yaparak tam puan aldı.

Kırıkhan Anafen öğrencisi TEOGde tüm soruları doğru cevapladı
23 Ocak 2014 Perşembe 15:52 tarihinde eklendi.

Bu sonuçla Kırıkhan’ın gururu olan 8. sınıf öğrencisi Yahya Kurtolu, bu yıl ilk defa yapılan sınavda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve İngilizce derslerindeki 120 sorunun hepsini doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonlarından biri oldu.

Anafen Dershanesi Müdürü Yusuf Sarıkaya, öğrencilerinin elde ettiği başarının Anafen’in eğitimdeki kalitesini bir kez daha tescillediğini söyledi. Değişen sınav sistemine paralel kurs programlarını sürekli güncellediklerini dile getiren Sarıkaya, “Öğrenci ihtiyaçlarını göz önüne alarak en faydalı programları hazırlayarak MEB müfredat yapısına uygun ‘kazanım merkezli’ bir anlayışla hareket ediyor.” dedi. Sarıkaya, TEOG sınavının bu yıl ilk defa uygulandığına dikkat çekerek yanlışların doğruyu götürmediğini ifade etti. Performansı nedeniyle öğrencilerini tebrik eden Sarıkaya, aynı başarıyı nisan ayında yapılacak ikinci sınavda da beklediklerini kaydetti.

Yahya Kurtoğlu ise başarısında düzenli çalışmanın yanında okul, aile ve dershanenin büyük rol oynadığını söyledi. İkinci sınavdan da iyi bir sonuç almak için çalıştığını anlatan Kurtoğlu, okul ve dershane öğretmenlerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.


CİHAN