Kırıkkale'de yolcu zammı

Kırıkkale Minibüsçüler Odası, şehir içi minibüs ücretlerine zam yaptı; öğrenci fiyatı 1,75, normal yolcu ücreti ise 2.00 TL oldu. 6 yıl aradan sonra yapılan zam minibüsçüleri sevindirdi.

Kırıkkalede yolcu zammı
24 Ocak 2014 Cuma 13:09 tarihinde eklendi, 1.431 kez okundu.

Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan, mazot fiyatının 4,70 TL'ye çıktığını, mecburen zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Araç giderlerinin fazla olduğuna işaret eden Başkan Ceylan, “Uygulamaya konulan yeni tarifeye geçmemek için bizler çok dayandık. Fakat yaz ve kış şartlarında gelen lastik zorunlulukları, akaryakıta gelen zam, araç bandrolü, belediye aidatı bizleri bunalttı. Biz de çıkışı zam yapmakta bulduk. 6 yıl önce mazot 2,10 kuruşken şimdi 4,70 kuruş, akü 90 TL iken şimdi 350 TL, 1 adet lastik 125 TL iken şimdi 300 TL, araç bandrolü 55-60 TL iken şimdi 250-300 TL oldu. Bu ve bunun gibi birçok gider kalemleri arttığı için enflasyon oranının aksine 6 yılda yüzde 25 zam yaptık.” dedi.

Ali Kaplan adlı vatandaş ise “Esnaf sadece kendini düşünüyor. Olan halka oluyor. Son zamanlarda Türkiye’de zam rüzgarları esmeye başladı. Seçim öncesi herkes cebini doldurmayı düşünüyor.” diye konuştu.

Zamların peş peşe geldiğini açıklayan Mustafa Canöz de “Olan asgari ücretle çalışana oluyor. Kaşıkla veriliyor, kepçe ile geri alınıyor. Artık insanlar bunalıma girmeye başladı. Boşanmalar bu yüzden arttı. Çocuklarımıza verdiğimiz haçlıklar yarıya indi. Bu gidişat iyi gidişat değil.” şeklinde konuştu.
 


CİHAN