Kırılmadık rekor bırakmadılar

Bundesliga’nın 50. sezonunda 23. şampiyonluğunu kazanan Bayern Münih, lig tarihinde kırılması zor rekorlara da imza attı.

Kırılmadık rekor bırakmadılar
22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi.

Bu yılki performansıyla adeta gövde gösterisi yapan Bavyera ekibinin şimdiki hedefinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Almanya Kupası’nı kazanmak var. Kırmızı-beyazlılar sezonu üç kupayla kapatıp tarihinde bir başka ilki daha yaşamak istiyor.

İki yıl üst üste şampiyonluğu ezeli rakibi Borussia Dortmund’a kaptıran Bayern Münih, bu sezon işi şansa bırakmadı. Ligin ilk haftasında oturduğu liderlik koltuğunu hiç bırakmayan Bavyera ekibi, mutlu sona ulaşırken hiç zorlanmadı.

Yarışta rakiplerine büyük fark atan kırmızı - beyazlılar, şampiyonluğun yanında 50 yıllık Bundesliga tarihinde kırılması zor rekorlarla da imza attı. Ligde 23’üncü şampiyonluğuna uzanan yıldızlar topluluğu Bayern Münih, bu sezon 28. haftada şampiyonluğunu ilan ederek, lig tarihinde mutlu sona en erken ulaşan takım olmasının yanı sıra topladığı 91 puanla lig tarihinin en fazla puan elde eden ekibi oldu. Bu rekor 81 puanla Borussia Dortmund’a aitti.

Sezon boyunca sadece sahasında Bayer Leverkusen’e mağlup olan Bavyera temsilcisi, en yakın rakibine 25 puan fark atarak, bu alanda da yeni bir rekorun sahibi oldu.

Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkma başarısı gösteren Bayern Münih, 29 galibiyet alarak bir sezon içinde en fazla galip gelen takım oldu. Ayrıca deplasmanda 15 kez rakibini mağlup ederek, dış sahada en fazla galibiyeti olan takım unvanını aldı. 21 karşılaşmada kalesinde gol görmeyen Bayern, altı deplasman maçını da hiç gol yemeden tamamladı.

Ligin ikinci yarısında ilk 14 haftayı üçer puanla kapatarak arka arkaya en uzun galibiyet serisini yakalayan kırmızı - beyazlılar, en yakın rakibine 25 puan fark atma başarısını gösterdi. 18 golle en az gol yiyen takım özelliğini de elde eden Bayern Münih, 7 golle deplasmanda kalesinde en az gol gören takım oldu.

+80 averajla tüm sezonların en yüksek averajını yakalayan Bayern, deplasmanda 47 puan toplayıp bu alanın da en iyisi oldu. 1963-64 sezonundan 1. FC Köln’e ait olan her maçta gol atma başarısını da egale etti.

JUPP HEYNCKES TARİHE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Tecrübeli antrenör Jupp Heynckes yönetiminde tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Bayern Münih, Bundesliga şampiyonluğundan sonra şimdiki hedefi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Almanya Kupası. 25 Mayıs’ta Londra’da ezeli rakibi Borussia Dortmund’la Devler Ligi finalinde karşı karşıya gelecek olan Bayern, 1 Haziran’da ise Almanya Kupası finalinde Stuttgart’la mücadele edecek.

Bu iki kupayı da kazanması durumunda Bayern, tarihinde ilk kez bir sezonu üç kupayla kapatma başarısını elde edecek. Bu başarı aynı zamanda Heynckes’in de tarihe geçmesini sağlayacak. Bundesliga’da bugüne kadar hiçbir teknik adam üç kupayı birden kazanamadı.


CİHAN