Kırım parlamentosu oy birliği ile yeni anayasayı kabul etti

Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti Rusya Anayasası’na uyumlu hale getirilen yeni anayasayı oy birliği ile kabul etti

Kırım parlamentosu oy birliği ile yeni anayasayı kabul etti
11 Nisan 2014 Cuma 11:19 tarihinde eklendi.

Interfax’ın verdiği bilgiye göre 100 vekilin bulunduğu parlamentoda oturuma katılan 88 milletvekilinin tamamı yeni anayasaya destek oyu verdi.

Kırım parlamentosu resmi gazetesinde yayınlanmasının ardından yeni anayasa yürürlüğe giriyor. Rusya’nın herhangi bir resmi işlem yapması gerekmiyor.

Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov yeni anayasanın 12 Nisan’da resmi gazetde yayınlanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yeni anayasaya göre Kırım Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu altında demokratik bir devlet olarak tanımlanıyor. Kırım ve Rusya arasındaki ilişkiler de anlaşma çerçevesinde gerçekleşiyor. Anayasada Kırım Cumhuriyeti’nin Rusya topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapılıyor.

Kırım Parlamento Başkanı Konstantinov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Kırım Bakanlar Konseyi Başkanı Sergey Aksyonov’u Kırım Cumhuriyeti Geçici Başkanı olarak atamasını önerdiklerini ifade etti. Putin’in onay vermesi durumunda Parlamento seçimlerinin yapılacağı Eylül’ün ikinci haftasına kadar Kırım Cumhuriyeti’nin başkanı olarak Aksyonov görev yapacak.


CİHAN