Kırışıklıkları ütüleyen hap

‘Gen besini’ adlı ilaç kırışıklıklara karşı büyük ölçüde etkili oldu. İngiltere’de 14 hafta süresince 430 kadın üzerinde denenen ilaç kırışıklıkları yüzde 10 azalttı

Kırışıklıkları ütüleyen hap
07 Aralık 2011 Çarşamba 08:59 tarihinde eklendi.

 

İngiltere ve Hollanda ortaklığındaki besin üreticisi Unilever firması, kırışıklıklar için bir hap üretti. Günde 3 kez alınan kapsüllerin içerisinde likopen adlı antioksidan, soyadan elde edilen isoflovan, omega 3 yağı, C ve E vitaminleri bulunuyor.
 
Kırışıkla cildin en derin tabakalarından itibaren mücadele eden ilk hap olan bu tedavi ‘gen besini’ ismiyle adlandırıldı. ‘Gen besini’ adlı tedavi İngiltere, Fransa ve Almanya’dan menapoz dönemini geçirmiş 430 kadın üzerinde 14 hafta boyunca test edildi. 14 haftanın sonunda kadınların büyük kısmındaki kırışıklıklarda yüzde 10 oranında bir azalma görüldü. Bazı kadınlarda bu oran yüzde 30’a kadar çıktı.
 
‘Gen besini’ adlı hap, doku ve organların sağlıklı kalmasını sağlayan genleri destekliyor. Soyadan elde edilen isoflovan, östrojeni artırarak cildin kolajen üretimini geliştiriyor. Omega 3 yağı da PPAR adlı geni destekleyerek yine kolajen üretimini artırıyor. E ve C vitamini ile likopen de cilt dokusunu iyileştiriyor. Çalışma Unilever laboratuvarlarında Profesör John Casey tarafından yürütüldü.
 
İngiltere’de piyasaya sürülen ürünün aylık dozu ise 35 sterlin olarak açıklandı. Unilever firması, 1930’da Hollandalı margarin üreticisi Margarine Unie ile İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers’ın birleşmesiyle kuruldu.

Milliyet