''Kırmızı hat önerim dünyada geniş yankı buldu''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın atom bombası yapmasını durdurmak için bulunduğu ''Kırmızı hat'' önerisinin geniş yankı bulduğunu söyledi.

Kırmızı hat önerim dünyada geniş yankı buldu
28 Eylül 2012 Cuma 22:27 tarihinde eklendi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 67. dönem toplantısına katılmak üzere New York'ta bulunan Netanyahu, Kanadalı mevkidaşı Stephen Harper'la bir araya geldikten sonra, dün BM Genel Kurulu'nda İran'ın atom bombası yapmasını durdurmak için sunduğu ''Kırmızı hat'' çekilmesi önerisinin tüm dünyada geniş yankı uyandırdığını belirtti. 

     
Netanyahu, Harper'a, ''Kırmızı hat'' önerisini yinelerken, İran'ın uranyum zenginleştirme konusunda sınırlandırılması gerektiğini ve bunun İran'ın nükleer programının en hassas noktası olduğunu vurguladı. 
     
İsrail Başbakanı, Kanada'nın Tahran Büyükelçiliği'ni kapatması ve İranlı diplomatları sınırdışı etmesinden memnun olduğunu ifade etti. 
     
Kanada Başbakanı Stephen Harper da İran'ın nükleer programına yönelik ''Barışçıl çözüm'' istediklerini dile getirerek, ortaya çıkacak duruma ilişkin uyarılarda bulunmak için müttefikleriyle işbirliği içinde olduklarını söyledi. 
     
Netanyahu, dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer programına yönelik bir ''Kırmızı hat'' çekilmesi gerektiğini, ancak bu şekilde İran'ın ''Boyun eğeceğini'' dile getirmişti. 
     
İran'ın nükleer konudaki ilerlemesiyle ilgili bir şema gösteren Netanyahu, bu ülkenin durdurulması için çok geç kalındığını ileri sürmüştü.