Kış lastiği takmayana müsamaha yok

Karabük’ün Eflani İlçe Emniyet Amiri Musa Celebi, kış lastiği takması gerekli olan araçların bu değişimi yapmadan yola çıkmalarına izin vermeyeceklerini söyledi

Kış lastiği takmayana müsamaha yok
28 Kasım 2014 Cuma 11:09 tarihinde eklendi.

Kış lastiklerinin kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Amiri Celebi, "Emniyet Genel Müdürlüğü, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara aralık ayından itibaren kış lastiği takma zorunluluğu getirdi. Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi. Kış lastiği zorunlu iller arasında Karabük de bulunmakta. Eflani İlçe Emniyet Amirliği olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgeleri kapsamında 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında hususi otomobiller de dahil olmak üzere tüm araçlar kış lastiği takıp takmadıkları ekiplerimiz tarafından sürekli kontrol edilecektir. Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Bilindiği gibi ilçemizin rakımı yüksek olduğu için kış ayları çok sert geçmekte ve biz de kaza olmadan önlemlerimizi alıyoruz." dedi.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde, yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.


CİHAN