Kış lastiğinde ''randevu'' dönemi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirilmesinin ardından artan talebi karşılayamayan Elazığ'daki lastik bayileri, müşterilerine randevu veriyor.

Kış lastiğinde randevu dönemi
17 Aralık 2012 Pazartesi 12:51 tarihinde eklendi.

 

Ticari araçlara getirilen kış lastiği zorunluluğu, en çok lastik bayilerinin yüzünü güldürdü. Ancak uygulamaya hazırlıksız yakalanan ve yeterli stoku bulunmayan bayiler, araç sahiplerinin taleplerine cevap vermekte sıkıntı yaşıyor. 
     
Elazığ'da bir firmanın lastik bayisini işleten Erhan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllara oranla satışların 2-3 kat arttığını, talebi karşılamada sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 
     
Ellerindeki kar tipi lastiklerin tamamen bittiğini ifade eden Ercan, kar lastiği talebinde bulunan sürücülere sipariş yoğunluğu nedeniyle randevu vermek zorunda kaldıklarını belirterek, ''Sürücü bize geliyor. İsmini ve aracının lastik bilgilerini alıyoruz. Fabrikadan bize belirli zamanlarda lastik geliyor. Biz de teslim tarihine göre sürücüye randevu veriyoruz. O tarih geldiğinde müşteriyi arıyor, lastiklerini teslim ediyoruz'' diye konuştu. 
     
Üretici firmadan aldıkları bilgilere göre, fabrikanın bu dönemde sadece kış lastiği ürettiğini aktaran Ercan, ticari araçlar kadar özel araç sahiplerinin de kar tipi lastik talebinde bulunduğunu bildirdi. Ercan, yoğunluk nedeniyle bazı müşterilere lastik teslimi için şubat ayına randevu verdiklerini kaydetti. 
     
Bir başka firmanın bayisi Ramazan Karagöl ise talebi karşılayamadıklarını, talep ettikleri kış lastikleri için fabrikanın kendilerine ocak-şubat aylarına gün verdiklerini söyledi. 
     
Uygulamaya hazırlıksız yakalanıldığını anlatan Karagöl, ticari araçlara yönelik uygulanacak cezaların ilk yıl ertelenmesini istedi. 
     
Bayiye kar lastiği satın almak için gelen İhsan Güler de pazarlama firmasında çok sayıda araçları olduğunu ancak kış lastiği bulamadıklarını belirtti. 
     
Sürücü Cemal Yıldırım ise uygulama nedeniyle değil, can güvenliğini önemsediği için kar lastiği taktırmak istediğini söyledi.