Kısa devre yapan trafo panik yarattı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, elektrik trafosu aşırı yüklenme sonucu kısa devre yaptı. Eğlencenin kalbi Barlar Sokağı ve Yat Limanı elektriksiz kaldı.

Kısa devre yapan trafo panik yarattı
28 Haziran 2016 Salı 09:07 tarihinde eklendi.
Marmaris'te, saat 22.30 sıralarında Tepe Mahallesi Eski Cami Sokağı'nda bulunan elektrik trafosunda dumanlar yükselmeye başladı. Çevre esnafı itfaiyeyi ve zabıtayı aradı. İhbar üzerine gelen zabıta ekipleri trafo etrafını çevirerek yoldan geçen vatandaşları uzaklaştırdı. Trafonun yanındaki camide vatandaşlar zabıtanın uyarılarına rağmen namaz kılmaya devam etti. Çevredeki binaların balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşlar, duman kokusu ile patlama riskine karşı içeri girmesi için uyarıldı. Sokağa gelen AYDEM ekipleri, kilitli trafoyu açarak akımı kapattı. İtfaiye ekipleri yangın söndürme tüpü ile kısa devre yapan kablolara müdahale etti. 
 
Eğlencenin kalbi olarak nitelendirilen Barlar Sokağı ile restoranların sıralandığı Yat Limanı'nda, elektriklerin kesilmesi nedeniyle çok sayıda işletmeci jeneratör ve mumlarla müşterilerine hizmet verdi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar ve tatilciler trafonun kısa devre yapması sonucu akımların kesildiğini öğrenince rahatladı. 
 
Yetkilileri, trafonun aşırı yüklenmesi sonucu kısa devre yaparak kabloları yaktığını bildirdi.