Kışanak'tan CHP'ye...

Gülten Kışanak, CHP'ye çağrıda bulunarak; "Katkı yapma, bilgi verme, önerileri ortaklaştırmaya hazırız. CHP, bu konuda kendisini sorgulamalı, tutumunu değiştirmeli. Bizden beklentisi varsa bunu yerine getirmeye hazırız" dedi.

Kışanaktan CHPye...
16 Nisan 2013 Salı 16:16 tarihinde eklendi.

 

BDP'li Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, silahların devreden çıkarılması isteniyorsa, koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğini öne sürerek; "Bu konuda bir yasa teklifi verdik, bu teklifin gereğinin yapılmasını ve gündeme alınmasını bekliyoruz. Çözüm sürecinde Başbakan'ın kullandığı dile dikkat etmesi gerekiyor" dedi.
 
Kışanak, CHP'nin sürece katılmak istemesi durumunda buna katkı sunmaya hazır olduklarını söyleyerek şunları kaydetti; "Katkı yapma, bilgi verme, önerileri ortaklaştırmaya hazırız. CHP, bu konuda kendisini sorgulamalı, tutumunu değiştirmeli. Bizden beklentisi varsa bunu yerine getirmeye hazırız. Türkiye çözüme ve demokrasiye hazırdır. Herkes çözüme, barışa ve demokrasiye odaklandı. Parti olarak, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi konusunda çok daha güçlü bir mücadele yürütmenin hazırlığı içinde olacağız."
 
Kışanak, binlerce kişinin tutuklu olduğunu belirterek; "Biran önce cezaevlerinin kapıları açılmalı ve tüm siyasi tutsaklar özgürlüğüne kavuşmalıdır . Acil olarak reform yasaları gündeme getirilmeli, Terörle Mücadele Yasası ortadan kaldırılmalıdır. Berfin Çitfçi, tutuklu milletvekili Kemal Aktaş'ın yeğeni ve dayısını özlüyor. Berfin'in şahsında tüm çocuklar adına bu beklentiyi, haklı talebi bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

DHA