Kışanak'tan KCK açıklaması

Diyarbakır'da aralarında Mardin'in Derik ilçe Belediye Başkanı Çağlar Demirel, BDP eski Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, BDP il yöneticilerinin bulunduğu 16'sı tutuklu 23 sanıklı KCK davasının duruşması yapıldı.

Kışanaktan KCK açıklaması
22 Şubat 2012 Çarşamba 19:16 tarihinde eklendi, 1.193 kez okundu.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki KCK davasının ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Derik Belediye Başkanı Demirel, BDP eski Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, BDP il yöneticileri Ahmet İlan, Mehmet Nesip Gültekin, Mehmet Güzel, Burhan Karakoç, Resul Erkaplan, Atilla Koca, Mehmet Ermiş, Abdul Serdest Tan, eski Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel, BDP Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız, Abdullah Bozkoyun, Hüsamettin Çiçek, Tuncay Ok ve Aygün Arat ile tutuksuz yargılanan Necla Korkmaz, Mehmet Duman ve Zübeyda Zümrüt katıldı. 
    
Mahkeme heyeti sanık avukatlarına iddianamenin uzun olması nedeniyle okunup okunmaması konusundaki taleplerini sordu. Sanık avukatları ise iddianamenin uzun olsa da okunmasını talep ettiklerini bildirdi. 
    
Mahkeme heyeti daha sonra, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, gizli tanıkların dinlenmesine, iddianamenin okunması için TRT Diyarbakır Radyosundan iki spiker görevlendirilmesi için yazı yazılmasına da karar vererek, duruşmayı erteledi. 
    
İddianamede, sanıklar hakkında örgütün faaliyetlerini düzenlemek suretiyle örgütü yönetmek, örgüt üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek suçundan 1 ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor. 
    
Duruşmayı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da izledi. 
    
Gülten Kışanak, Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, BDP Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, parti yönetici ve üyelerinin KCK operasyonları adı altında tutuklandığını belirterek, tutuklamayı gerektirecek hiçbir hukuki durumun olmadığını savundu. 
    
Gülten Kışanak, BDP'li tutukluların Diyarbakır Cezaevinde 8 gündür devam ettirdikleri açlık grevi konusunda ise açlık grevlerinin birinci gündemleri olduğunu belirterek, ''En kısa sürede kendilerini ziyaret ederek, meslek sağlık örgütlerinden bu konuda girişimlerde bulunmalarını talep edeceğiz'' diye konuştu.